Antena 3 CNN International News Kremlinul, replică acidă după ce Boris Johnson a dezvăluit că Vladimir Putin l-a amenințat cu rachete

Kremlinul, replică acidă după ce Boris Johnson a dezvăluit că Vladimir Putin l-a amenințat cu rachete

Președinția rusă a reacționat prompt la afirmația fostului premier britanic Boris Johnson, care a spus că președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat că trimite o rachetă peste Marea Britanie.

Kremlinul, replică acidă după ce Boris Johnson a dezvăluit că Vladimir Putin l-a amenințat cu rachete
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Ian 2023   •   14:40

"Ce a spus domnul Johnson nu este adevărat. Mai exact, e o minciună", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-o conferință prin telefon cu jurnaliștii.

Peskov s-a declarat la curent cu ce s-a discutat în dialogul dintre Johnson și Putin și a subliniat că "nu au existat amenințări cu rachete".

Potrivit lui Peskov, Putin s-ar fi referit, de fapt, la rachetele Alianței Nord-Atlantice.

"Vorbind despre provocările de securitate la adresa Federației Ruse, Putin a remarcat că, în eventualitatea în care Ucraina se alătură NATO, desfășurarea potențială de rachete la granița rusă ar însemna că o rachetă va putea lovi Moscova în câteva minute", a susținut oficialul rus.

Citește și: Acuzații grave la Kiev. "Comitetul Internațional Olimpic, un promotor al războiului și crimelor, cumpărat cu bani rusești"

El a adăugat că, dacă această mențiune a fost înțeleasă potrivit interpretării date de Boris Johnson, situația este "foarte jenantă".

Fostul premier britanic, care se afla în funcție în perioada premergătoare invaziei ruse în Ucraina, a declarat luni, la BBC, că președintele rus l-a amenințat într-o discuție telefonică înainte de începerea războiului cu lansarea de rachete care și-ar atinge ținta "în doar un minut".

Johnson:  "Am  încercat să-i explic lui Putin că Ucraina nu va intra în NATO în viitorul previzibil"

Johnson a evocat dialogul respectiv în avanpremiera documentarului "Putin contra Occident", programat pentru difuzare în cursul aceleiași zile. Documentarul examinează relațiile președintelui de la Kremlin cu liderii mondiali.

"M-a amenințat la un moment dat și mi-a spus: 'Știi, Boris, nu vreau să-ți fac rău, dar unei o rachete i-a lua dura doar un minut.' Sau ceva de genul ăsta. Știți, pe un ton vesel", a precizat el.

"Cred că, după tonul foarte relaxat pe care îl adopta, după aerul de detașare pe care părea să-l aibă, el lua în derâdere încercările mele de a-l determina să negocieze", a mai spus fostul șef al guvernului britanic.

Johnson a arătat că în discuția respectivă a încercat să-l convingă pe liderul rus că "Ucraina nu se va alătura NATO într-un viitor previzibil".

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close