Antena 3 CNN International News "Îi vom găsi pe criminali!" | Zelenski promite dreptate pentru prizonierul executat de ruși după ce a spus "Slava Ukraini"

"Îi vom găsi pe criminali!" | Zelenski promite dreptate pentru prizonierul executat de ruși după ce a spus "Slava Ukraini"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că autoritățile din țara sa îi vor găsi pe cei responsabili pentru uciderea unui prizonier de război neînarmat.

"Îi vom găsi pe criminali!" | Zelenski promite dreptate pentru prizonierul executat de ruși după ce a spus "Slava Ukraini"
Sursa foto: Twitter @officejjsmart
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   09:48

Un clip distribuit pe rețelele sociale de pe un cont Telegram arată un bărbat în uniformă de luptă ucraineană, neînarmat, care fumează o ultimă țigară și apoi spune "Slava Ukraini" (Glorie Ucrainei).

În secunda următoare, el se prăbușește secerat de gloanțele trase de persoane care nu apar în cadru.

"Astăzi, a fost publicat un videoclip care arată cum ocupanții au ucis cu brutalitate un luptător care le-a spus, curajos, în față: 'Glorie Ucrainei!'.

Vreau să răspundem cu toții, uniți, la cuvintele sale: 'Glorie eroului! Glorie eroilor! Glorie Ucrainei! Îi vom găsi pe criminali", a spus președintele ucrainean în discursul său nocturn.

Citește și: Ucraina a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod, susține guvernatorul local

Atenție, imagini cu impact emoțional!

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba declarat, la rândul său, că imaginile aduc o dovadă suplimentară că invazia Moscovei este "genocidară".

Comisarul  parlamentar ucrainean pentru Drepturile Omului, Dmitro Lubineț, a precizat că a distribuit clipul partenerilor internaționali ai Kievului, ca "dovadă a unei alte crime de război rusești".

CNN menționează că nu a reușit să verifice în mod independent identitatea prizonierului de război executat, locul unde a fost împușcat și cine l-a împușcat.

CNN precizează că a luat legătura cu Ministerul ucrainean al Apărării pentru a obține mai multe detalii și a că a contactat și Ministerul rus al Apărării, dar nu a primit încă un răspuns.

Rusia a negat în mod constant acuzațiile potrivit cărora soldații săi au comis crime de război în timpul așa-numitei "operațiuni militare speciale" în Ucraina, în ciuda dovezilor copleșitoare care demonstrează contrariul.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close