Antena 3 CNN International News CNN: Cargoul turcesc Sukru Okan, somat cu focuri de avertisment în Marea Neagră de marina militară rusă, a ajuns la Sulina

CNN: Cargoul turcesc Sukru Okan, somat cu focuri de avertisment în Marea Neagră de marina militară rusă, a ajuns la Sulina

Cargoul turcesc Sukru Okan se afla, luni după-amiază, în apropiere de portul românesc Sulina, la o zi după ce o navă de război rusă a tras focuri de avertisment și a inspectat vasul comercial, în cea mai recentă escaladare a tensiunilor din Marea Neagră.

CNN: Cargoul turcesc Sukru Okan, somat cu focuri de avertisment în Marea Neagră de marina militară rusă, a ajuns la Sulina
Sursa foto: X(Twitter)@WarFrontline
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   14:58

Autoritățile de la Moscova au declarat că au oprit, duminică, nava de marfă turcă sub pavilionul statului Palau, pentru a se asigura că nu transportă către Ucraina "produse interzise".

Ministerul rus al Apărării a susținut că nava are ca destinație portul ucrainean Izmail, bombardat de forțele Moscovei la începutul lui august.

Luni, datele de pe site-ul MarineTraffic au arătat că noua locație a navei turcești la ora locală 12:25 p.m era în apropiere de Sulina.

Portul românesc este situat la gura de vărsare a fluviului Dunărea în Marea Neagră. Portul ucrainean la Dunăre Izmail este situat în apropiere.

Citește și: Soldaţii ruşi au coborât din elicopter pe nava Sukru Okan, asupra căreia au deschis foc de avertisment în Marea Neagră

CNN: Proprietarul cargoului Sukru Okan a dat presei înregistrarea inspecției făcute de ruși

Într-o înregistrare video a incidentului de duminică, obținută de CNN, se poate vedea un elicopter care se apropie de vasul somat de marina rusă cu focuri de avertisment.

Militarii ruși din elicopter au urcat la bordul navei, în timp ce echipajul de pe Sukru Okan a stat pe punte timp de o oră, cât a durat inspecția.

Înregistrarea video a incidentului a fost furnizată de proprietarul navei.

CNN amintește că Rusia s-a retras în luna iulie dintr-un acord negociat de ONU și Turcia, care permitea Kievului să își transporte cerealele prin Marea Neagră.

La momentul respectiv, Moscova a avertizat că orice navă care se îndreaptă spre Ucraina va fi tratată ca o potențială țintă militară, sub suspiciunea că transportă arme sau muniție.

Ucraina a lansat o amenințare similară pentru navele care călătoresc spre porturile rusești.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close