Antena 3 CNN International News Clienții unei bănci, cu conturile goale, au putut să scoată până la 1.000 de euro de la bancomat din cauza unei erori. S-au format cozi mari în Irlanda

Clienții unei bănci, cu conturile goale, au putut să scoată până la 1.000 de euro de la bancomat din cauza unei erori. S-au format cozi mari în Irlanda

O eroare care a apărut în aplicația online a Băncii Irlandei le-a permis clienților fără bani în cont să poată transfera fonduri într-un cont digital şi apoi să retragă banii.

Clienții unei bănci, cu conturile goale, au putut să scoată până la 1.000 de euro de la bancomat din cauza unei erori. S-au format cozi mari în Irlanda
Sursa foto: Profimedia Images/Twitter
de Milena Niță    |    17 Aug 2023   •   11:17

Mai exact, clienţii băncii puteau să pună bani într-un cont digital Revolut şi apoi să retragă de la o casă de numerar.

Unii dintre ei susţin că au putut să scoată până la 1.000 de euro de la bancomat, cu toate că banca insistă că limita zilnică de retragere de fonduri este de 500 de euro. 

Mai multe videoclipuri apărute pe rețelele sociale arată cum în fața bancomatelor Băncii Irlandei din mai multe orașe s-au format cozi lungi de oameni, iar în unele cazuri, a fost nevoie de intervenția poliției.

Banca a confirmat marţi că lucrează la remedierea unei probleme tehnice care a afectat mai multe servicii, inclusiv aplicația mobilă și portalul de online banking 365Online. 

Clienții băncii au fost avertizați că orice sumă de bani transferată sau retrasă peste limitele normale "va fi debitată din contul lor".

"Suntem conștienți că unii clienți s-ar putea să nu poată să își verifice soldul, dar nu ar trebui să retragă/transfere dacă acel cont este probabil să rămână descoperit", a transmis banca pe X (fostul Twitter), potrivit news.sky.com.

Începând de miercuri, banca a anunțat că atât aplicația, cât și portalul funcționează normal și și-a cerut scuze pentru întreruperi. 

×
Subiecte în articol: banca bani bancomat Banca Irlandei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close