Antena 3 CNN International News Un bărbat a constatat, la venirea primăverii, că cinci urși au hibernat sub casa lui toată iarna, în SUA

Un bărbat a constatat, la venirea primăverii, că cinci urși au hibernat sub casa lui toată iarna, în SUA

Un bărbat, care închiriase o casă în South Lake Tahoe, California, a constat, la venirea primăverii, că cinci urși au hibernat sub locuință toată iarna. Omul auzise zgomote, dar nu s-a așteptat la așa ceva.

Un bărbat a constatat, la venirea primăverii, că cinci urși au hibernat sub casa lui toată iarna, în SUA
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    24 Apr 2022   •   17:01

Odată cu venirea primăverii, zgomotele pe care americanul le-a auzit toată iarna s-au intensificat. El s-a dus să-și întrebe vecinii dacă se confruntă cu situații similare, dar răspunsul a fost negativ.

După ce sunetele au început să semene cu un mormăit, bărbatul și-a dat seama că ar putea să fie vorba de un animal. El a apelat la o organizație de protecție a urșilor, BEAR League.

Angajații acesteia s-au deplasat la casa cu pricina și nu mică le-a fost mirarea când au descoperit nu unul, ci cinci urși, o mamă cu patru pui.

Ursoaica se trezise deja și se pregătea de plecare. Totuși, înainte să iasă din bârlogul improvizat, ea s-a poziționat într-o parte și s-a uitat înapoi. Atunci, specialiștii și-au dat seama că nu este singură.

”Deodată iese un pui, doi pui, trei pui, patru pui. Când a sunat rezidentul, nu și-a dat seama că sunt atât de mulți urși sub casă”, au povestit reprezentanții BEAR League.

Ann Bryant, directorul executiv al BEAR League, a declarat joi că urșii au hibernat probabil sub casă de la începutul lunii decembrie. Zgomotele pe care le-a auzit chiriașul erau probabil cele ale urșilor care sforăiau, alăptau sau se rostogoleau.

”Ursii nu hibernează profund, ei intră într-o stare mai ușoară de toropeală”, a axplicat Bryant. Din fericire, animalele nu au lăsat pagube în urmă.

BEAR League spune că nu este neobișnuit ca urșii să facă din aceste zone de sub case locuința lor în timpul lunilor de iarnă. În acest caz, mama ursoaică și-a construit un cuib și cei cinci au dormit cea mai mare parte a timpului.

De la trezire, familia de urși a fost văzută în jurul zonei South Lake Tahoe. Miercuri seara s-au întors în aceeași casă, în căutarea adăpostului lor anterior, care de atunci a fost protejat cu un gard electric.

×
Subiecte în articol: barbat ursi hibernare
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close