Antena 3 CNN International News Actorii la Hollywood au intrat în grevă! Cer modificarea contractelor de muncă și să nu fie înlocuiți de Inteligența Artificială

Actorii la Hollywood au intrat în grevă! Cer modificarea contractelor de muncă și să nu fie înlocuiți de Inteligența Artificială

Actorii de la Hollywood au intrat în grevă. Ei se alătura astfel scenariştilor nemulţumiţi de salariile mici şi care cer sa nu fie înlocuiți cu Inteligența Artificială. Încetarea lucrului reprezintă o lovitură grea pentru industria divertismentului, care ar putea paraliza producțiile cinematografice și TV din SUA chiar de anul acesta.

Actorii la Hollywood au intrat în grevă! Cer modificarea contractelor de muncă și să nu fie înlocuiți de Inteligența Artificială
Sursa foto: CNN
de Mia Lungu    |    14 Iul 2023   •   13:03

Tocmai când Hollywoodul pregătise o vară de poveste, o grevă vine să provoace adevărate probleme pentru cinematografie. Hollywoodul se oprește complet. Mai precis, sindicatul SAG-AFTRA, care însumează aproximativ 160.000 de actori.

"Noi suntem victimele aici. Suntem victimele unei entități foarte lacome.", a spus actrița Fran Drescher, cunoscuta publicului mai ales datorita rolului din serialul "Dadaca".

Actorii au spus astfel că nu au avut de ales decât să intre în grevă, după ce patru săptămâni de negocieri au eșuat, în special în ceea ce privește puncte cheie precum platformele de streaming și tehnologia AI.

"Nu poți să schimbi modelul de afaceri atât de mult pe cât s-a schimbat recent și să nu accepţi ca și contractele noastre să se modifice.", a mai spus Fran Drescher.

Într-un interviu acordat chiar înainte de grevă, directorul general al Disney, Bob Iger, a contestat însă argumentele actorilor. "Există un nivel de așteptări pe care îl au și care nu este realist.", a spus acesta.

Alianța Producătorilor de Film și Televiziune a declarat că sindicatul a întors spatele unei oferte substanțiale și a ales o cale care, citez: "va duce la dificultăți financiare pentru mii de oameni care depind de această industrie."

11.000 de membri ai Writers Guild Association au intrat deja de două luni în grevă.

Experţii estimează că cele două mişcări de protest ar putea provoca pagube globale de cel puțin 4 miliarde de dolari. Un impact imediat, spune un editor senior de la Variety, s-a produs în momentul în care s-a aflat de greva de la Hollywood la o premieră cinematografică din Europa.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close