Antena 3 CNN International News "L-am abandonat. Mi-a fost frică să nu-mi pierd locul de muncă". O mamă de 24 de ani şi-a lăsat bebeluşul lângă o pubelă, după ce a născut în baie, în Italia

"L-am abandonat. Mi-a fost frică să nu-mi pierd locul de muncă". O mamă de 24 de ani şi-a lăsat bebeluşul lângă o pubelă, după ce a născut în baie, în Italia

O tânără de 24 de ani din Georgia este cercetată pentru tentativă de omor, după ce a născut în casa unei bătrâne pe care o îngrijea, în Italia, apoi şi-a abandonat copilul.

"L-am abandonat. Mi-a fost frică să nu-mi pierd locul de muncă". O mamă de 24 de ani şi-a lăsat bebeluşul lângă o pubelă, după ce a născut în baie, în Italia
Sursa foto: pexels.com/ Anugrah Lohiya
de Georgiana Adam    |    15 Aug 2023   •   12:29

Femeia a dat naştere unui copil în baia casei bătrânei, după care a abandonat bebelușul lângă o pubelă.

Incidentul a avut loc sâmbătă. Tânăra a născut, a tăiat singură cordonul ombilical cu o foarfecă de bucătărie, apoi a decis să își abandoneze bebelușul pe o stradă din centrul orașului Taranto. 

Mai întâi, tânăra mamă l-a hrănit pe copil, l-a spălat şi l-a înfășurat într-o pătură, așezându-l într-o sacoşă din pânză.

În cele două ore petrecute în fața anchetatorilor, tânăra, asistată de un avocat, a părut destul de confuză și răspuns contradictoriu întrebărilor despre cine ar putea fi tatăl nou-născutului. 

Ea a spus că nu s-a gândit niciodată să întrerupă sarcina, că spera să își poată păstra copilul și că l-a abandonat de teamă că își va pierde locul de muncă. Femeia era divorţată şi lucra de aproximativ o lună în casa bătrânei de care avea grijă.

"Un moment de confuzie și dezorientare provocat de teama de a-și pierde locul de muncă de îngrijitoare în Taranto" - așa și-a explicat femeia, în faţa procurorilor, decizia de a-și abandona copilul.

Bebelușul, Lorenzo, este internat acum într-un spital din Italia

Legea îi acordă 10 zile pentru a decide dacă vrea să-şi recunoască fiul sau îl lasă acolo unde este, însă pare complicat să îşi poată recupera copilul, date fiind circumstanţele, potrivit Corriere del Mezzogiorno.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close