Antena 3 CNN Horoscop ANTENA3.RO LIVE. Cât e mit și cât realitate în privința HOROSCOPULUI? Cum ne influențează astrele viața noastră

ANTENA3.RO LIVE. Cât e mit și cât realitate în privința HOROSCOPULUI? Cum ne influențează astrele viața noastră

ANTENA3.RO LIVE. Cât e mit și cât realitate în privința HOROSCOPULUI? Cum ne influențează astrele viața noastră
05 Dec 2019   •   15:00

Care e treaba cu Mercur Retrograd? Se schimbă anul, se schimbă și norocul. De ce ne intereseaza ascendentul, cine e Luna neagra și de ce ne interesează, de ce nu dormim când e Lună plină și alte răspunsuri la întrebări existențiale.

Vine să stea de vorbă cu noi George Stoian (Dezideriu), pasionat de planete și de influența lor asupra noastră și ne lămurește la Antena3.ro LIVE cât e mit și cât realitate în treaba cu horoscopul. 

Cât adevăr este în astrologie?

Fiecare ar trebui să studieze cate puțin zodiile. E o discuție întreagă, nimeni nu știe exact de unde a pornit astrologia. Este un sistem care se bazează pe credință. Dacă alegi sa crezi trebuie sa începi sa studiezi, fiecare zodie are niște coordonate. Poți să le indentifici la fiecare în parte, ai calități și defecte la fiecare în parte. Trebue aflat și care este ascendentul. De acolo trebuie să afli dimensiuniile raționale, fizice, să le împarți pe diverse categorii. Ele se manifestă și apar în realitate.  

De unde a pornit pasiunea?

A pornit de când eram copil, de la o glumă despre Lei. Că toți leii ar fi creți. A fost o glumiță care mi-a plăcut și am început să studiez. Am început să studiez, să mă interesez, să întreb pe toată lumea ce zodie este. 

Ce însemnă astograma?

Astograma e amprenta personală, arată planetele la momentul nașterii, care pot da niște caracteristici despre un om.

Cum ne influețează Mercur Retrograd?

Mercur Retrograd s-a bucurat de multă popularitate, are tendința să cauzeze probleme tehnice. Pierzi chestii, nu merge telefonul, laptopul. Nimic pierdut în Mercur Retrograd nu rămâne pierdut. Apar și probleme de comunicare. Mercur e planeta comunicării și fiind tensionată lumea nu se mai înțelege. Când o planetă e retrogradă ea pare că se mișcă invers. Vine și cu dificultăți dar și cu posibilități, nu este doar ceva negativ. În Mercur Retrograd apare inspirația, e un moment bun pentru artiști. 

Cum ne influențează restul planetelor? 

Soarele vine cu personalitate, Luna cu emoție, Mercur afectează planul mental. Marte vine cu intenția, puterea fizică. Jupiter este denumit marele benefic, el  amplifică orice dai tu, chiar și lucrurile rele. Neptun e planeta legată de diviniate, de Dumnezeu, este și planeta iluziilor. Uranus își lasă de fiecare dată o urmă. Venus reprezintă felul de a iubi. Cei care se nasc cu Venus în retrograd au probleme în relații. Ori dau foarte mult, ori nu dau nimic. Pleacă de la ideea că trebuie mai multă treabă, nu vorbă. Dar asta se întâmplă și la Capricorni. Totul trebuie privit în ansamblu.

Ce însemnă Luna Neagră?

Luna Neagră este un element cu încărcătură negativă. Luat la nivel de model, ai Leul, care reprezintă șeful, liderul, iar în spatele Leului deobicei stă o persoană de tip Capricorn, care este strategul. În spatele Capricornului stau Scorpionii, care fac totul să se întâmple. Lilit, adică Luna Neagră a fost prima soție a lui Adam. În astrologie Lilit e un element care poate să îți spună cum izbucnești. Dar trebuie corelat cu toate celelate elemente. Toată lumea are Lilit, toată lumea are toate planetele. Tu le ai pe toate în tine poți să accesezi orice tip de experiență. 

Ce se schimbă la anul? 

A intrat Jupiter în Capricorn, ceea ce e mișto. Jupiter amplifică, Capricornul la nivel social, reprezintă sistemele mari, de stat, bănciile, mamuții, multinaționalele. S-ar puea să ne trezim la anul cu secrete, lucruri la care nu ne așteptăm. La nivel personal este mișto dacă ne concentrăm pe ce vrem să facem. Este un an în care ar trebui evitat să ardem etape. 

De ce dormi mai puțin la Luna Plină?

Este vorba de energie. Se pleacă de la ideea că fiecare corp astral are o încărcătură de energie. Este o realitate că dormim mai puțin de Lună Plină. Și celelalte corpuri emit mai subtil o energie. Când ai Luna Nouă ti-e și foame și somn, dar avem un surplus de energie. Organismul știe însă foarte bine de ce are nevoie. 

Ce spune Luna despre tine?

Luna arată dimensiunea emoțională. Pot afla ce anume te face să te simți bine la nivel emoțional. Dacă ai Lună în Taur, papa bun, în Gemeni e vorba  de comunicare, dacă ai Luna în Rac ești mămoasă. Dacă ai Luna în Leu ești un personaj dramatic. 

Contează mai mult ascendentul după 30 de ani? 

Este ușor fals, dacă privești o astogramă ai toate elemntele cu tine, pe tot parcurul vieții. Ascendentul se pote manifesta și la 3 ani sau niciodată, cum sunt oamenii bătrâni foarte copilăroși, la care ascendentul nu s-a manifestat. Undeva între 27-30 ani îl ai pe Saturn căreia îi trebuie undeva la 27-30 de ani să facă o rotație. Tu te-ai maturizat la vârsta asta, ai reușit să faci un ciclu întreg de maturizare. Sunt niște elemente cu care te naști, cu care rămâi. 

Ținem cont de ceva la anul?

Acest Jupiter în Capricorn e de mare Zen. Trebuie să-ți faci treaba și să nu ardem etape, posibilitățile fiind infinite. 

Horoscopele au vreao bază? De exemplu horoscopul floriilor, animalelor, copiilor, etc. 

Horoscopul copiilor da, de exemplu dacă ai un copil Berbec agitat care face urât. Știind asta poți să înțelegi și de ce e agitat. Atunci tu nu-ți mai pui întrebările de genul ce nu fac bine, ce se întâmplă cu el. 

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: Maria Coman antena3.ro antena3.ro LIVE
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close