Antena 3 CNN High Tech Șeful companiei care a creat ChatGPT, Sam Altman, a fost dat afară! După decizie, cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, și-a dat demisia

Șeful companiei care a creat ChatGPT, Sam Altman, a fost dat afară! După decizie, cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, și-a dat demisia

Consiliul de administrație al companiei care a creat ChatGPT l-a concediat pe Sam Altman, directorul general al OpenAI, provocând unde de șoc în întreaga industrie high-tech.

Șeful companiei care a creat ChatGPT, Sam Altman, a fost dat afară! După decizie, cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, și-a dat demisia
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    18 Noi 2023   •   12:22

Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, va fi CEO interimar, a transmis compania, adăugând că va efectua o căutare oficială pentru un CEO permanent.

„Plecarea lui Altman urmează unui proces de analiză deliberativă a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost în mod constant sincer în comunicarea cu consiliul de administrație, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile”, a precizat OpenAI pe blog, fără a da detalii.

Greg Brockman, președintele și cofondatorul OpenAI, care a părăsit consiliul de administrație în calitate de președinte în cadrul remanierii conducerii, a demisionat din companie, a anunțat vineri seara târziu pe platforma de mesagerie X. „Pe baza veștilor de astăzi, demisionez”, a scris el.

Plecările au luat prin surprindere mulți angajați care au descoperit schimbarea bruscă a conducerii printr-un mesaj intern și pe blogul public al companiei. A fost o surpriză și pentru Altman și Brockman, care au aflat decizia consiliului de administrație la câteva minute după anunț, a declarat Brockman.

„Și noi încă încercăm să ne dăm seama exact ce s-a întâmplat”, a postat el pe X, adăugând: „Vom fi bine. Lucruri mai mari în curând”.

Consiliul de administrație, format în prezent din patru persoane, este format din trei directori independenți care nu dețin participații în OpenAI și din cercetătorul șef al acesteia, Ilya Sutskever. Organizația nu a răspuns solicitărilor de a oferi comentarii cu privire la afirmațiile lui Brockman.

Susținută de miliarde de dolari de la Microsoft, care nu are un loc în consiliul de administrație al organizației non-profit care guvernează startup-ul, OpenAI a dat startul nebuniei AI generative în noiembrie anul trecut, lansând ChatGPT. Chatbotul a devenit una dintre aplicațiile software cu cea mai rapidă creștere din lume.

Pregătită pe baza a numeroase date, AI generativă poate crea conținut asemănător cu cel uman, ajutând utilizatorii să elaboreze lucrări, să completeze temele de știință și chiar să scrie romane întregi. După lansarea ChatGPT, autoritățile de reglementare s-au grăbit să ajungă din urmă: Uniunea Europeană și-a revizuit legea privind AI, iar SUA a demarat eforturile de reglementare a AI.

Altman, care a condus Y Combinator, este un antreprenor și investitor în serie. El a fost imaginea OpenAI și a tehnologiei de inteligență artificială generativă extrem de populară, în timp ce a făcut un turneu în lume în acest an.

Altman a postat pe X la scurt timp după ce OpenAI și-a publicat blogul: „Mi-a plăcut timpul petrecut la OpenAI. A fost transformator pentru mine personal și, sper că lumea e un pic mai bună. Mai presus de toate, mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentați. Voi avea mai multe de spus despre ce urmează mai târziu”.

Altman nu a răspuns solicitărilor de a oferi comentarii.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close