Antena 3 CNN High Tech Modelul de pe Instagram care nu face mofturi, câștigă 10.000 de euro pe lună, dar nu există în viața reală

Modelul de pe Instagram care nu face mofturi, câștigă 10.000 de euro pe lună, dar nu există în viața reală

Are 25 de ani, e din Spania, are peste 250.000 de următori pe Instagram și câștigă 10.000 de dolari pe lună ca model. Se fotografiază în diverse colțuri ale lumii, iar internauții îi scriu cât e de frumoasă, doar că tânăra... nu există în realitate.

Modelul de pe Instagram care nu face mofturi, câștigă 10.000 de euro pe lună, dar nu există în viața reală
Sursa foto: @fit_aitana / Instagram
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2023   •   18:11

Este vorba despre Aitana Lopez, un model generat de inteligența artificială. Creatorul ei, Ruben Cruz, spune că se săturase să lucreze cu influenceri ”orgolioși”, așa că și-a creat propriul model AI, care nu face mofturi.

Pe rețelele de socializare sunt publice interesele ei, vârsta și compania care a creat-o, The Clueless. Pe profilul ei scrie că locuiește în Barcelona, îi plac jocurile și e pasionată de fitness.

Apare în fotografii în diferite locuri: în aeroporturi, pe plajă, în casa ei, la sala de fitness. Dă impresia că e o persoană reală care călătorește în lumea întreagă și face ce fac și influencerii zilelor noastre.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Creatorul ei spune că Aitana a fost concepută pentru ca The Clueless "să poată trăi mai bine și să nu depindă de alți oameni care au orgolii, care au manii sau care vor doar să facă mulți bani pozând".

„Am început să analizăm modul în care lucram și ne-am dat seama că multe proiecte erau puse în așteptare sau anulate din cauza unor probleme independente de voința noastră. De multe ori era vina influencerului sau a modelului și nu din cauza unor probleme de design”, a declarat Cruz pentru Euronews.

După Aitana a fost creată Maia, un alt model AI. Maia e blondă și adoră paletele monocrome.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close