Antena 3 CNN High Tech Meta, compania care deţine Facebook şi Instagram, lansează Threads, o nouă reţea socială

Meta, compania care deţine Facebook şi Instagram, lansează Threads, o nouă reţea socială

Meta, compania condusă de Mark Zuckerberg care deţine reţelele sociale Facebook şi Instagram, lansează Threads, o nouă reţea socială ce reprezintă o alternativă pentru Twitter, reţeaua socială condusă de Elon Musk.

Meta, compania care deţine Facebook şi Instagram, lansează Threads, o nouă reţea socială
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    04 Iul 2023   •   12:18

Threads, noua reţea socială dezvoltată de Meta, va fi disponibilă începând de joi, 6 iulie 2023, cel puţin pentru o parte a utilizatorilor, respectiv pentru cei care deţin iPhone, aplicaţia având data de lansare doar pe App Store.

Pe Play Store, magazinul de aplicaţii pentru telefoanele cu sistemul de operare Android, aplicaţia Threads nu are încă o dată de lansare, astfel că ar putea fi lansată mai târziu.

Potrivit specialiştilor, Threads reprezintă o alternativă pentru utilizatorii de Twitter care au fost deranjaţi de modificările aduse reţelei sociale de Elon Musk.

Threads are la bază protocolul ActivityPub, acelaşi protocol descentralizat pe care îl foloseşte şi Mastodon, o soluţie software gratuită și open-source pentru rularea serviciilor de rețele sociale.

Logarea în cadrul platformei Threads se va face pe baza contului de Instagram.

Noua reţea socială lansată de compania deţinută de Mark Zuckerberg vine ca o lovitură dură pentru Twitter, reţea socială deţinut de Elon Musk. De altfel, Mark Zuckerberg şi Elon Musk au anunţat deja că vor să se lupte într-o cuşcă UFC.

×
Subiecte în articol: Meta Threads Facebook Instagram Twitter
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close