Antena 3 CNN High Tech Lovitură uriașă pentru Facebook! A fost amendată cu 110 milioane de euro pentru achiziționarea Whatsapp

Lovitură uriașă pentru Facebook! A fost amendată cu 110 milioane de euro pentru achiziționarea Whatsapp

Lovitură uriașă pentru Facebook! A fost amendată cu 110 milioane de euro pentru achiziționarea Whatsapp
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Mai 2017   •   10:49

Facebook a fost amendată cu 110 milioane de euro de către autoritățile de reglementare anti-trust ale Comisiei Europene pentru achiziționarea serviciului de mesagerie Whatsapp, în 2014, anunță Euronews.

Potrivit sursei citate, rețeaua socială ar fi declarat în mod incorect că nu poate sincroniza conturile utilizatorilor celor două platforme.

”Comisia a constatat că, contrar declaraţiilor din timpul procesului de evaluare a preluării, posibilităţile tehnice de potrivire a identităţilor utilizatorilor Facebook şi WhatsApp existau în 2014, iar angajaţii Facebook cunoşteau acest lucru”, se arată într-un comunicat al executivului UE.

Facebook afirmă într-un comunicat că erorile făcute în declaraţiile din 2014 nu au fost intenţionate şi că Comisia a confirmat că nu au influenţat rezultatul evaluării fuziunii.

Achiziția WhatsApp a fost anunțată chiar de Mark Zuckerberg, în 2014, printr-un comunicat oficial postat pe contul sau de Facebook, în care a precizat că a ajuns la o înțelegere cu șefii serviciului de mesagerie pentru 19 miliarde de dolari. În cele din urmă, tranzacţia a ajuns să-l coste pe gigantul american 21,6 miliarde de dolari.
    

 

×
Subiecte în articol: WhatsApp Facebook
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close