Antena 3 CNN High Tech Inteligența artificială, un ajutor pentru medici. Sistemul care ar putea fi folosit pentru detectarea durerii pacienților

Inteligența artificială, un ajutor pentru medici. Sistemul care ar putea fi folosit pentru detectarea durerii pacienților

Cercetătorii au descoperit că inteligența artificială îi poate ajuta pe medici să obțină mai multe informații despre durerea simțită de pacienți.

Inteligența artificială, un ajutor pentru medici. Sistemul care ar putea fi folosit pentru detectarea durerii pacienților
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   16:47

Potrivit unei cercetări prezentate în cadrul reuniunii anuale a Societății Americane de Anestezie, inteligența artificială ar putea fi de mare ajutor în domeniul sănătății.

Astfel, cu ajutorul unui sitem automatizat, bazat pe inteligența artificială, medicii ar putea obține mai multe date despre durerea simțită de pacienți, prin detectarea ei în timp real.

"Modelul nostru de dovadă a conceptului de inteligență artificială ar putea contribui la îmbunătățirea îngrijirii pacienților prin detectarea durerii în timp real” a declarat Timothy Heintz, coordonatorul studiului.

Sistemul automatizat de recunoaștere a durerii utilizează două forme de inteligență artificială, viziunea computerizată și învățarea, astfel încât acesta să poată interpreta și memora imaginile pentru a evalua durerea pacienților.

Citește și: Factura uriaşă primită de un proprietar de Tesla, după ce bateria a fost afectată de ploaie: "Este absolut obscen. Mi-a stat inima în loc"

Cercetătorii au furnizat sistemului de inteligență artificială 143.293 de imagini faciale, din 115 episoade de durere, și 159 de episoade fără durere, adunate de la 69 de pacienți care au suferit o gamă largă de intervenții chirurgicale.

În timpul testării, cercetătorii au descoperit că sistemul este capabil să recunoască episoadele de durere și să le diferențieze de celelalte, analizând expresiile faciale.

Odată ce i s-au oferit suficiente exemple, acesta a folosit cunoștințele dobândite pentru a face predicții privind durerea simțită de pacienți.

Prin urmare, astfel de camere inteligente ar putea fi montate în sălile unităților medicale, pentru a evalua durerea pacienților, chiar și a celor care sunt inconștienți, prin realizarea a 15 imagini pe secundă.

Cercetătorii intenționează să includă în modelul de studiu și alte variabile, cum ar fi mișcarea și sunetul, potrivit MedicalXpress.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala medicina pacienti
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close