Antena 3 CNN High Tech Gigantul Google, la un pas de o nouă amendă record! Uniunea Europeană cercetează cel mai popular produs al companiei

Gigantul Google, la un pas de o nouă amendă record! Uniunea Europeană cercetează cel mai popular produs al companiei

Gigantul Google, la un pas de o nouă amendă record! Uniunea Europeană cercetează cel mai popular produs al companiei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Iul 2017   •   10:06

Comisia Europeană ia în considerare impunerea unei noi amenzi record Google, legată de sistemul de operare Android, şi a înfiinţat o comisie de experţi pentru a obţine o a doua opinie în acest caz, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Dacă această comisie va fi de acord cu concluziile unei investigaţii efectuate de o echipă a Comisiei Europene, instituţia ar putea lua o decizie până la sfârşitul acestui an.

În aprilie anul trecut, Comisia Europeană a acuzat Google că se foloseşte de poziţia dominantă deţinută de sistemul de operare Android pentru a bloca accesul pe piaţa al companiilor concurente, în urma unor plângeri făcute de organizaţia de lobby FairSearch, firma americană Disconnect, specializată în blocarea publicităţii online şi protejare a confidenţialităţii datelor, furnizorul de aplicaţii Aptoide din Portugalia şi compania rusă Yandex.

Citiți și:

Google a primit o amendă record din partea UE: 2,42 miliarde de euro

×
Subiecte în articol: Google amenda Android
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close