Antena 3 CNN High Tech Facebook a eliminat sute de pagini, conturi şi grupuri. Motivul pentru care compania a recurs la acceastă măsură

Facebook a eliminat sute de pagini, conturi şi grupuri. Motivul pentru care compania a recurs la acceastă măsură

Facebook a eliminat sute de pagini, conturi şi grupuri. Motivul pentru care compania a recurs la acceastă măsură
Sursa foto: Foto: pexels.com
01 Feb 2019   •   23:11

Facebook a anunţat că a eliminat 783 de pagini, conturi şi grupuri false care aveau legături cu Iran într-o operaţiune denumită ”coordonarea comportamentelor inadecvate”, termen folosit de reţea pentru conturile care promovează ştiri false despre politică şi alegeri, relatează Associated Press.

Facebook a recurs la aceste practici în mod regulat în ultimele luni, eliminând conturi false din Myanmar, Bangladesh sau Rusia.

Twitter a anunţat la rândul său joi că a descoperit ”operaţiuni limitate” care ar fi avut legături cu surse din Iran, Venezuela şi Rusia. Compania nu a oferit alte detalii şi a transmis că a suspendat conturile suspecte înainte de alegerile parlamentare din 2018 din Statele Unite.

Conturile de pe Facebook şi Instagram au reprezentat, de obicei, eronate în calitate de localnici în mai mult de două ţări, de la Afganistan, Germania, India, Arabia Saudită şi SUA

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Facebook eliminare companie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close