Antena 3 CNN High Tech Este știrea începutului de an. Sute de milioane de procesoare Intel, vulnerabile în fața hackerilor. Șansele sunt că și tu intri în această categorie

Este știrea începutului de an. Sute de milioane de procesoare Intel, vulnerabile în fața hackerilor. Șansele sunt că și tu intri în această categorie

Este știrea începutului de an. Sute de milioane de procesoare Intel, vulnerabile în fața hackerilor. Șansele sunt că și tu intri în această categorie
04 Ian 2018   •   09:06

Sute de milioane de procesoare Intel au o eroare de proiectare, ceea ce duce la o vulnerabilitate de securitate, anunță experți din domeniul IT, potrivit The Register.

Vulnerabilitratea permite atacatorilor accesul la un calculator, iar programatorii lucrează de zor pentru a găsi o soluție de securitate pentru toate sistemele de operare.

Totul a fost ținut secret timp de câteva luni, însă informațiile au ieșit la iveală după ce au început să apară noi actualizări de securitate pentru Linux.

Experții estimează că vulnerabilitatea afectează toate procesoarele Intel produse în ultimii zece ani.

Potrivit The Register, actualizările de securitate vor duce la diminuarea performanțelor procesoarelor cu 5 până la 30%, în funcție de modelul exact al procesorului.

Deocamdată, utilizatorii Windows 10 sunt vunlnerabili, dar se estimează că Microsoft va oferi actualizarea sistemului de operare în câteva zile. Oficial, reprezentanții companiei nu au comentat informația.

Reprezentanții AMD, rivalul de tradiție al Intel, au anunțat oficial că procesoarele lor nu sunt afectate.

O informație interesantă este oferită de Fox, care spune că CEO-ul Intel, Brian Krzanich, a început să își vândă acțiunile și opțiunile, încă din luna noiembrie. Krzanich rămâne cu numărul minim de acțiuni pe care îl poate deține din poziția sa, estimându-se că vânzările pe care le-a făcut i-au adus cel puțin câteva zeci de milioane de dolari în cont. Intel spune că cele două evenimente nu au legătură unul cu celălalt.

De la apariția informației privind vulnerabilitățile, acțiunile Intel au scăzut cu peste 5 procente.

×
Subiecte în articol: intel hackeri Securitate
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close