Antena 3 CNN High Tech Din ce in ce mai putini utilizatori de smartphone folosesc huse de protectie

Din ce in ce mai putini utilizatori de smartphone folosesc huse de protectie

Din ce in ce mai putini utilizatori de smartphone folosesc huse de protectie
16 Oct 2018   •   13:59

Un studiu fascinant dezvaluie faptul ca aproximativ unu din patru utilizatori de smartphone-uri nu foloseste o husa de telefon pentru a-si proteja dispozitivul. Studiul a scos la iveala si motivele pentru care participantii nu folosesc huse de telefon. In plus, iti arata si daca proprietarul era un utilizator Android sau iPhone. In cadrul acestui studiu, un esantion de 3.200 de utilizatori cu varste de peste 13 ani au fost studiati online, oferind astfel o perspectiva excelenta asupra tipologia utilizatorilor de smarthphone-uri din ziua de astazi.

Un aspect fascinant al studiului a fost modul in care utilizatorii aveau grija de telefoanele lor in functie de brand-ul dispozitivului. Rezultatele au aratat ca:

  • 75% dintre toti utilizatorii de smartphone-uri folosesc o husa de telefon

  • 87% dintre utilizatorii de iPhone folosesc o husa

  • 66% dintre utilizatorii de Android folosesc o husa

  • 58% dintre ceilalti utilizatori de smartphone folosesc o husa de telefon..

Aceste statistici clarifica faptul ca utilizatorii de iPhone sunt mult mai constienti in ceea ce priveste protejarea telefonului, fata de ceilalti utilizatori de smartphone. Aproape 9 din 10 utilizatori iPhone isi protejeaza telefonul cu o husa, spre deosebire de utilizatorii Android, unde doar din 3 au o husa de telefon. Acest lucru se poate explica cu usurinta prin numarul mare si gama de culori larga de huse iPhone disponibile pentru utilizatori.

De asemenea, stiudul I-a avut in vedere si pe cei care nu folosesc o husa de telefon. Rezultatele au aratat o foarte mare discrepanta intre utilizatorii iPhone si cei Android:

  • 33% dintre utilizatorii de iPhone au spus ca o husa de protectie dubleaza marimea telefonului, doar 23% dintre utilizatorii de Android au spus acelasi lucru.

  • 24% dintre utilizatorii de iPhone au declarat ca prefera aspectul si / sau designul telefonului lor fara o husa, spre deosebire de Android, unde doar 14% au spus acelasi lucru.

  • 22% dintre utilizatorii de iPhone au spus ca nu sunt ingrijorati de deteriorarea telefoanelor, in timp ce utilizatorii Android au spus asta in proportie de 32%.

  • 19% dintre utilizatorii de iPhone au spus ca husele sunt prea scumpe, in timp ce doar 15% dintre utilizatorii Androir spun acelasi lucru.

Aceste statistici ne arata informatii foarte interesante despre motivul pentru care un anumit utilizator alege sau nu, sa cumpere o husa de telefon. Se pare ca cea mai maire ingrijorare este volumul adaugat la telefonul smartphone.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close