Antena 3 CNN High Tech Compania Meta, care deţine Facebook şi Instagram, introduce măsuri drastice pentru protecţia adolescenţilor

Compania Meta, care deţine Facebook şi Instagram, introduce măsuri drastice pentru protecţia adolescenţilor

În contextul creșterii criticilor cu privire la impactul negativ al rețelelor sale sociale asupra tinerilor, Meta anunţă că a luat măsuri stricte, printre care şi decizia de a ascunde adolescenților postările care abordează subiecte considerate periculoase.

Compania Meta, care deţine Facebook şi Instagram, introduce măsuri drastice pentru protecţia adolescenţilor
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   09:05

Meta anunţă că postările care au legătură cu anumite subiecte sensibile, precum automutilare, sinucidere, tulburări de alimentaţie şi altele, nu vor mai fi vizibile în newsfeed-urile adolescenţilor.

Postările care intră în categoriile de acest gen vor fi pur şi simplu ascunse tinerilor pentru a nu-i expune pe aceştia unor idei periculoase.

Compania spune că, înainte de a lua măsura, s-a consultat cu experţi în dezvoltarea adolescenţilor pentru a decide ce tipuri de conţinut ar trebui blocat.

În plus, adolescenţii care folosesc deja Instagram sau Facebook vor fi trecuţi automat la cel mai restrictiv set de setări disponibile pentru cele două reţele. Aceste setări vor bloca o serie de facilităţi.

Printre altele, adolescenţii vor mai putea fi contactaţi doar de utilizatorii pe care-i urmăresc, iar comentariile deranjante vor fi ascunse automat.

Acestea sunt unele dintre cele mai stricte măsuri luate vreodată de Meta pentru protecţia adolescenţilor şi vin pe fondul mai multor procese care acuză compania că a urmărit în mod special să atragă copii sub 13 ani şi că nu a fost transparentă cu privire la modul în care gestionează conturile acestora.

×
Subiecte în articol: Facebook Instagram masuri masuri adolescenti
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close