Antena 3 CNN High Tech Compania Facebook, acuzată că a oferit acces selectiv la datele utilizatorilor

Compania Facebook, acuzată că a oferit acces selectiv la datele utilizatorilor

Compania Facebook, acuzată că a oferit acces selectiv la datele utilizatorilor
05 Dec 2018   •   21:09

Facebook le-a oferit unor companii, printre care se numără Netflix şi Airbnb, acces preferenţial la datele utilizatorilor releţei de socializare online, relevă documente dezvăluite de parlamentarul britanic Damian Collins, dar firma americană a respins acuzaţiile.

Printre firmele care au primit acces preferenţial la date ale utilizatorilor Facebook se numără Netflix, Airbnb, Badoo şi Lyft, informează agenţia Reuters.

Deputatul britanic Damian Collins a obţinut documentele de la Six4Three, un dezvoltator de aplicaţii online implicat într-un litigiu cu Facebook.

Compania americană a respins acuzaţiile. "Documentele colectate de Six4Three pentru cazul lor lipsit de fundament sunt doar o versiune asupra situaţiei şi sunt prezentate într-un context foarte înşelător. Susţinem modificările introduse pe platforma de socializare online în anul 2015 pentru a opri o persoană să distribuie datele din lista de prieteni dezvoltatorilor de aplicaţii", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Potrivit site-ului Politico.com, directorul general Facebook, Mark Zuckerberg, şi alţi membri ai conducerii companiei au discutat strategii prin care să stimuleze firme să achiziţioneze spaţiu de reclame digitale pe reţeaua de socializare, iar în caz contrar să le reducă accesul la date.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close