Antena 3 CNN High Tech Cercetătorii în securitate cibernetică au descoperit o legătură între atacurile informatice şi regimul nord-coreean

Cercetătorii în securitate cibernetică au descoperit o legătură între atacurile informatice şi regimul nord-coreean

Cercetătorii în securitate cibernetică au descoperit o legătură între atacurile informatice şi regimul nord-coreean
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Mai 2017   •   08:19

Cercetătorii în securitate cibernetică au descoperit luni noaptea o posibilă legătură nord-coreeană în campania de atacuri informatice, care a produs haos în întreaga lume şi a deschis noi rupturi politice în relaţia dintre Rusia şi Statele Unite, potrivit news.ro.

După trei zile de la începerea primului val al acestui atac cibernetic masiv, un oficial american a dezvăluit că numărul calculatoarelor afectate a ajuns la 300.000, dar rata de infectare s-a redus considerabil în întreaga lume.

De asemenea, au început să apară şi primele dovezi cu privire la originea acestei campanii, care a provocat haos în până la 150 de ţări din întreaga lume. Cercetătorul Google, Nell Mehta, a postat imaginea unui cod ce demonstrează anumite similarităţi între virusul WannaCry şi o încercare de hacking atribuită regimului de la Phenian.

Alţi experţi s-au îndreptat spre acelaşi indiciu lăsat în urmă de către hackeri, declarând că în spatele atacurilor cibernetice sunt hackerii guvernamentali din Coreea de Nord.

Directorul Intezer Labs, Itai Tevet, a confirmat legătura dintre regimul nord-coreean şi WannaCry.

„Intezer Labs confirmă atribuirea #WannaCry către Coreea de Nord, nu doar din cauza funcţiei din Lazarus. Mai multe detalii vor veni”, a scris directorul firmei israeliene de securitate cibernetică într-un mesaj postat pe Twitter.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close