Antena 3 CNN High Tech Butonul de back din Facebook a dispărut pentru unii utilizatori din România

Butonul de back din Facebook a dispărut pentru unii utilizatori din România

Butonul de back din aplicaţia Facebook a dispărut, însă doar pentru unii utilizatori din România.

Butonul de back din Facebook a dispărut pentru unii utilizatori din România
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    08 Noi 2023   •   15:15

Facebook a lansat o nouă actualizare care a făcut ca unii utilizatori din lume, inclusiv din România, să nu mai aibă afişat în aplicaţie butonul de back (n.r. înapoi).

Acest lucru a afectat în principal utilizatorii de Android, astfel că mulți români vor să știe ce s-a întâmplat și cum pot rezolva problema. Mai mult, mulţi dintre ei au început să protesteze, în glumă, chiar pe Facebook şi să ceară companiei să le "înapoieze butonul de back".

Publicată de Fota Catalin pe Marţi, 7 noiembrie 2023

În cadrul unei actualizări recente a Facebook, utilizatorii au început să realizeze că butonul de revenire nu se afla în locul obișnuit - în partea de jos a ecranului. În schimb, utilizatorii trebuiau să deruleze până în partea de sus a paginii pentru a se întoarce la ecranul principal.

În timp ce mulți se întreabă cum să recupereze funcția, utilizatorii și-au dat seama că aceasta a afectat în principal utilizatorii de Android. Spre deosebire de iPhone-uri, telefoanele Android au butoane de navigare pe ecran.

Butonul back din aplicaţia Facebook a dispărut după ultima actualizare

Facebook a lansat noua actualizare, versiunea 439, pe 31 octombrie 2023. Este posibil ca noua actualizare să fi durat câteva zile pentru a se actualiza pe telefoanele Android, potrivit unui anunţ al companiei.

Pentru a verifica dacă aplicația Facebook este cea mai recentă versiune, utilizatorii trebuie să acceseze secțiunea de setări de pe telefon. De acolo, trebuie să apese pe butonul Apps & Notifications, apoi pe butonul See All, apoi să apese pe opțiunea Facebook și, în cele din urmă, să aleagă Advanced.

Acolo vă va arăta "Facebook versiunea 439.0.0.0.1.117." Dacă nu regăsiţi denumirea, atunci este posibil să aveți o versiune mai veche instalată pe telefon și probabil că nu vă confruntați cu această problemă.

Deși această nouă versiune a aplicației a stârnit revoltă în rândul utilizatorilor săi, există o modalitate de a reveni la versiunea mai veche a aplicației.

Pentru a face acest lucru, utilizatorii Facebook vor trebui să:

  • Să deschidă setările de pe telefon;
  • Să apese pe opțiunea Apps & Notifications (Aplicații și notificări);
  • Selectați See All Apps (Vezi toate aplicațiile) și apoi derulaţi până când găsiți Facebook;
  • Apăsați cele trei puncte din colțul din dreapta sus;
  • Vi se va solicita să dezinstalați actualizările.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close