Antena 3 CNN High Tech Anunț important făcut de Apple

Anunț important făcut de Apple

Anunț important făcut de Apple
Sursa foto: Foto: Pixabay
08 Mar 2017   •   18:37

Apple a anunţat miercuri că a remediat deja breşele de securitate ale sistemului de operare iOS ce au fost expuse de WikiLeaks şi ar fi fost exploatate de CIA, în timp ce rivalii de la Samsung au anunţat că se vor ocupa "urgent" de această chestiune, conform unui material publicat de AFP. 

"Prima noastră analiză indică faptul că majoritatea problemelor identificate au fost deja rezolvate în ultima versiune iOS", conform unui comunicat Apple. 

WikiLeaks a publicat marţi peste 9.000 de documente ce au fost prezentate drept provenind de la CIA, pentru a demonstra că telefoanele mobile inteligente şi televizoarele smart, conectate la internet, pot fi folosite pentru a-i spiona pe cei care le utilizează. 

"Noi vom continua să lucrăm pentru eliminarea rapidă a tuturor vulnerabilităţilor identificate", se mai precizează în comunicatul Apple care le reaminteşte clienţilor săi să accepte descărcarea noilor versiuni de iOS ori de câte ori acestea sunt disponibile. 

De cealaltă parte, rivalii de la Samsung au declarat pentru AFP că examinează "de urgenţă" conţinutul dezvăluirilor WikiLeaks. "Protejarea vieţii private a clienţilor noştri şi securitatea aparatelor noastre reprezintă priorităţi", conform gigantului sud-coreean. 

Conform WikiLeaks, aceste dezvăluiri demonstrează că CIA a elaborat peste o mie de programe de tip malware, viruşi informatici, troieni etc pentru a infiltra şi a prelua controlul dispozitivelor smart. Astfel de programe au avut drept ţintă vulnerabilităţi în sistemul de operare iOS cu care funcţionează telefoanele inteligente iPhone, dar şi dispozitivele care funcţionează cu sistemul de operare Android (creat de Google), precum şi dispozitive produse de Microsoft şi televizoarele smart produse de Samsung, în încercarea de a le transforma în instrumente de supraveghere a persoanelor care le utilizează, conform WikiLeaks. 

WikiLeaks susţine că, prin faptul că a reuşit să exploateze vulnerabilităţi ale telefoanelor inteligente, CIA poate ocoli procedurile de criptare a mesajelor oferite de aplicaţii de mesagerie precum WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo sau Confide, interceptând comunicaţiile imediat ce sunt scrise, înainte de a fi criptate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Apple wikileaks CIA spionaj
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close