Antena 3 CNN High Tech A fost descoperită o vulnerabilitate a Facebook. Un tânăr de 18 ani a spart mai multe conturi ale unor necunoscuți. Atenție! Ți se poate întâmpla și ție

A fost descoperită o vulnerabilitate a Facebook. Un tânăr de 18 ani a spart mai multe conturi ale unor necunoscuți. Atenție! Ți se poate întâmpla și ție

A fost descoperită o vulnerabilitate a Facebook. Un tânăr de 18 ani a spart mai multe conturi ale unor necunoscuți. Atenție! Ți se poate întâmpla și ție
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    20 Iul 2017   •   12:39

Un tânăr de 18 susține că a spart mai multe conturi de Facebook ale unor necunoscuți, speculând o vulnerabilitate a rețelei sociale. Într-un articol publicat de Medium, James Martindale i-a avertizat pe utilizatorii Facebook despre această vulnerabilitate și a explicat pas cu pas cum a reușit să spargă conturile.

„Am făcut asta fără să cunosc persoanele, fără să le ating lucrurile sau fără să fiu în apropierea lor. Facebook îți permite să adaugi numărul de telefon în detaliile de contact de pe profilul tău, pentru ca prietenii să poată lua legătura cu tine și astfel.

Însă Facebook îți permite să folosești numărul de telefon și pentru a-ți recupera parola, exact așa cum este folosită și adresa de e-mail. De fapt, chiar te încurajează să îți securizez contul astfel. Însă Facebook nu te încurajează să îți updatezi datele de contact. Iar acest lucru poate fi un capăt de drum pentru profilul tău”, susține tânărul.

Tânărul declară că putea să pună o nouă parolă și să lase o persoană fără cont de Facebook, doar pentru că aceasta uitase să își schimbe numărul vechi de telefon din informațiile de profil, iar numărul a ajuns pe mâna lui.

El le dă și câteva sfaturi celor care nu vor să se trezească cu conturile furate: să își șteargă de pe profil numerele vechi de telefon și să primească alerte de la Facebook pentru logările de pe dispozitive necunoscute.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close