Antena 3 CNN High Tech 24 IT. Inovațiile tehnologice care ne vor face viața mai bună

24 IT. Inovațiile tehnologice care ne vor face viața mai bună

24 IT. Inovațiile tehnologice care ne vor face viața mai bună
Sursa foto: Captură Antena 3
19 Aug 2019   •   10:31

Roboți de competiție care în viitor ar putea să ne salveze, o gradină smart care va produce mâncare pentru toată lumea dar și căști realizate din materiale reciclabile, ne arată că inovațiile tech ne pot face într-adevăr viața mai bună. Dar inovațiile ne fac și să zâmbim: telefonul cât palma vrea să ia locul smarthone-urilor cu ecrane generoase.

Roboți din toată lumea se întrec la Subterranean Challenge Systems Competition, desfășurată până pe 22 august în tunelurile miniere de sub Pittsburgh. Găzduită de Agenția de Proiecte pentru Cercetari Avansate pentru Apărare, competiția este destinată dezvoltării tehnologiei pentru primii respondenți în cazuri de dezastre. Cu alte cuvinte pentru dezvolatare de roboți-salvatori care să realizeze hărți, să navigheze autonom în zonele calamitate și să identifice obiecte și oameni. 

De ceva vreme device-urile smart în care cresc plante nu mai sunt o noutate. Noutatea lui Iron OX este cantitatea recoltei și eficiența producției de salate și legume. Iron Ox combină robotica și tehnologii folosite pentru mașinile autonome, fiind dotat cu numeroși senzori. Plantele din grădina smart nu cresc în pământ, ci în capsule în care sunt adăugați nutrienții necesari. Grădinarul-robot analizează mereu datele și poate identifica din timp ce îi lipseste unei plante să se dezvolte și poate adăuga nutrieți, apă sau lumină. 

Continuarea în materialul de mai jos. 

×
Subiecte în articol: 24 IT
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close