Antena 3 CNN Externe Fosta campioană la Wimbledon Martina Navratilova a anunțat că suferă de două tipuri de cancer

Fosta campioană la Wimbledon Martina Navratilova a anunțat că suferă de două tipuri de cancer

Fosta multiplă campioană la Wimbledon în proba de simplu, Martina Navratilova, a anunțat că a fost diagnosticată cu două forme de cancer.

Fosta campioană la Wimbledon Martina Navratilova a anunțat că suferă de două tipuri de cancer
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2023   •   17:43

În vârstă de 66 de ani, Navratilova a precizat că suferă de cancer la gât și la sân.

Verdictul medicilor a venit în urma examinării unui ganglion limfatic umflat la gât, depistat anul trecut, în noiembrie.

"Acest dublu diagnostic este grav, dar încă se poate rezolva (...) Sper într-un rezultat favorabil", a estimat fosta campioană americană de origine cehă, care a câștigat de nouă ori la Wimbledon în proba de simplu și care este căsătorită cu fosta regină rusă a frumuseții, Julia Lemigova, în vârstă de 50 de ani.

Diagnosticul fostului număr unu mondial vine după ce în 2010 a fost considerată complet vindecată de cancer la sân, în urma radioterapiei.

Navratilova începe luna aceasta tratamentul anti-cancer

Navratilova a câștigat 59 de titluri de Grand Slam la simplu și la dublu de-a lungul carierei sale întinse pe 40 de ani și urma să meargă în calitate de expert TV la Australian Open, luna aceasta, însă diagnosticul a obligat-o să-și anuleze călătoria.

Un reprezentant al fostei mari sportive a precizat că Navratilova urmează să înceapă tratamentul anti-cancer.

"Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în stadiul I. Pronosticul este bun și Martina va începe tratamentul luna aceasta. Este un cancer tip HPV și acest tip special răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în timpul finalei WTA de la Fort Worth. Când umflătura nu a scăzut, s-a făcut o biopsie, iar rezultatele au relevat un cancer la gât în stadiul I", a menționat reprezentantul Martinei Navratilova.

 "În timp ce Martina era supusă analizelor pentru tumoarea de la gât, i-a fost depistată la sân o formațiune suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind malignă, fără nicio legătură cu cancerul de la gât. Ambele tipuri de cancer sunt în stadii incipiente, cu pronosticuri foarte bune de vindecare. Martina nu va acoperi Australian Open pentru televiziunea Tennis Channel din studioul acesteia, dar speră să se poată alătura din când în când prin intermediul sesiunilor Zoom", a adăugat sursa citată.

Sursa: Daily Mail

Foto: Martina Navratilova asistând la turneul de la Wimbledon, iulie 2022

×
Subiecte în articol: Martina Navratilova cancer hpv Wimbledon
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close