Antena 3 CNN Externe Cel mai mare vulcan al Japoniei, Aso, a început să erupă. Imagini spectaculoase cu norii de cenușă

Cel mai mare vulcan al Japoniei, Aso, a început să erupă. Imagini spectaculoase cu norii de cenușă

Vulcanul de pe mundele Aso, cel mai mare din Japonia și printre primii în lume, a început să erupă. Norii de cenușă au creat imagini spectaculoase.

Cel mai mare vulcan al Japoniei, Aso, a început să erupă. Imagini spectaculoase cu norii de cenușă
Sursa foto: Twitter/ RSI News
de Cerasela Stafie    |    20 Oct 2021   •   12:45

Situat în sud-vestul Japoniei, vulcanul de pe muntele Aso a început să erupă miercuri dimineața. Potrivit presei locale, norii denși de cenușă s-au ridicat până la o altitudine de 3.500 de metri.

Oamenii care locuiesc în apropierea zonei afectate, insula Kyushu, cea mai sud-vestică dintre cele principale ale arhipelagului nipon, au primit avertizări din partea autorităților să nu se apropie de vulcanul cu o altitudine de 1.592 de metri.

Totodată, persoanele care sunt în apropierea muntelui ”trebuie să fie atente la rocile de mari dimensiuni şi la scurgerile de materiale piroclastice'', a atenționat Tomoaki Ozaki, un responsabil din cadrul Agenţiei meteorologice nipone, cu prilejul unei conferinţe de presă televizate, potrivit AFP, scie Agerpres.

Până în pezent, nu au fost raportate pagube sau persoane rănite. Peste 100 de vulcani activi se află pe teritoriul Japoniei, 50 dintre ei sunt monitorizaţi în permanenţă.

Ultima erupție a vulcanului Aso a avut loc în anul 2016, după ce redevenise activ în anul 2015. Anterior, acesta a trecut printr-o perioadă de inactivitate de 19 ani.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close