Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, prognoză alarmantă: "Va fi război mondial dacă ia naștere această alianță!"

Volodimir Zelenski, prognoză alarmantă: "Va fi război mondial dacă ia naștere această alianță!"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat asupra condițiilor care ar deschide, în opinia sa, calea către o nouă conflagrație mondială.

Volodimir Zelenski, prognoză alarmantă: "Va fi război mondial dacă ia naștere această alianță!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2023   •   17:07

"Pentru noi, este important ca Beijingul să nu sprijine Moscova în acest război. De fapt, mi-aș dori să fie China alături de noi. Dar, deocamdată, nu cred că este posibil", a spus Zelenski într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, semnalat de presa internațională.

"Însă văd o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică asupra a ceea ce se întâmplă aici. Pentru că dacă se aliază China cu Rusia, atunci va fi un război mondial, și nu cred că își dă seama (China) de asta", a continuat el.

Poziția lui Zelenski o reflectă pe cea a secretarului de stat american Antony Blinken.

Acesta a avertizat, sâmbătă, China că vor exista "consecințe" dacă Beijingul oferă Moscovei sprijin material în războiul din Ucraina.

Citește și: Mesajul scris lăsat de Joe Biden înainte de a părăsi Ucraina

Potrivit lui Blinken, la Washington există temeri conform cărora China ar lua în calcul să livreze arme Rusiei.

În replică, Beijingul a transmis Washingtonului că nu este în măsură să facă astfel de solicitări, în condițiile în care, de când a început războiul în Ucraina, Statele Unite au livrat Kievului arme în mod continuu.

"Îndemnăm Statele Unite să examineze cu seriozitate ce au făcut și să întreprindă pași mai concreți pentru a dezamorsa situația și a promova negocieri de pace", a declarat un purtător de cuvânt al MAE chinez.

Zelenski: "Maia Sandu nu mi-a cerut ajutor, dar mi-a mulțumit pentru informații"

În interviul pentru publicația germană, președintele ucrainean s-a referit și la tensiunile în creștere din Republica Moldova.

El a menționat că i-a transmis președintei Maia Sandu informații care arată că Rusia ar fi pus la cale o lovitură de stat în această țară.

"Maia Sandu nu mi-a cerut niciodată ajutor, dar mi-a mulțumit pentru informații. Ea cunoaște foarte bine situația. Ucraina va fi mereu pregătită să ajute (Republica) Moldova", a mai afirmat președintele ucrainean.

Maia Sandu a reacționat public la informațiile primite de la Kiev, în timp ce Kremlinul i-a acuzat pe liderii de la Chișinău că "alunecă în isterie anti-rusească".

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close