Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin vorbește despre candidatura sa la alegerile din 2018

Vladimir Putin vorbește despre candidatura sa la alegerile din 2018

Vladimir Putin vorbește despre candidatura sa la alegerile din 2018
21 Iul 2017   •   23:22

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că nu a luat o decizie privind candidatura la alegerile prezidenţiale din 2018, dar nu intenţionează să modifice Constituţia în vederea scrutinului, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Nu am decis încă dacă ar trebui să-mi continui activitatea în această calitate. O să văd, alegerile vor avea loc în 2018. Mai este timp până la cursa electorală. La un moment dat, trebuie să mă retrag. Constituţia stipulează o limită de mandate în funcţia de preşedinte. Am avut posibilitatea să modific Constituţia şi chiar mi s-a cerut să o modific în timp util. Nu am făcut acest lucru şi nu mai intenţionez să îl fac", a spus Vladimir Putin.

Conform Constituţiei ruse, o persoană nu poate să fie preşedinte al ţării mai mult de două mandate consecutive. Vladimir Putin a fost ales în fruntea ţării în 2012, iar înainte de acest mandat a fost preşedintele Rusiei între 2000 şi 2008. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin candidatura alegeri
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close