Antena 3 CNN Externe Viktor Orban acuză SUA | "Conflictul din Ucraina continuă cât vor Statele Unite. Lumea, în pragul unui război mondial"

Viktor Orban acuză SUA | "Conflictul din Ucraina continuă cât vor Statele Unite. Lumea, în pragul unui război mondial"

Lumea este mai aproape ca oricând de transformarea unui conflict local într-un război mondial.

Viktor Orban acuză SUA | "Conflictul din Ucraina continuă cât vor Statele Unite. Lumea, în pragul unui război mondial"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   12:46

Cel care susține acest lucru este premierul Ungariei, Viktor Orban, cunoscut pentru relațiile apropiate cu Moscova, atât înainte, cât și după declanșarea războiului din Ucraina.

Într-un interviu la postul public de radio Kossuth, Orban a acuzat Occidentul că a fost cuprins de "febra războiului", pentru că a trimis arme în sprijinul ucrainenilor, notează presa internațională.

"Liderii lumii occidentale sunt cuprinși de o febră a războiului, cu discursuri în care cer câștigarea războiului, sacrificii suplimentare și trimiterea de arme din ce în ce mai periculoase în Ucraina", a spus premierul ungar.

El a afirmat că Ungaria este "practic singura" țară europeană ce militează în favoarea păcii, în afară de Vatican.

Citește și: Avertisment pentru România transmis de Vladimir Putin prin premierul Ungariei, Viktor Orban 

În replică la poziția Occidentului de a susține Ucraina în fața Rusiei, țările africane, turcii şi chinezii solicită "negocieri de pace", deoarece multe dintre aceste țări suferă din cauza consecințelor războiului, cum ar fi inflația și problemele legate de aprovizionarea cu alimente, a adăugat el.

Viktor Orban: "În trecut, Statele Unite nu interveneau direct în politica europeană. În prezent, o fac"

În interviul de la radio Kossuth, Orban a apreciat că, în trecut, SUA nu interveneau direct în modelarea politicii europene.

Acest lucru s-a schimbat odată cu războiul în Ucraina, iar SUA conduc acum o "coaliție pro-război" în spatele Ucrainei, a punctat Orban.

"Americanii îi susțin pe ucraineni, care luptă eroic (...) dar adevărul este că Ucraina nu poate continua să lupte decât atât timp cât SUA spun 'da'", a afirmat șeful guvernului de la Budapesta.

"Odată ce SUA vor spune 'nu', va urma o încetare a focului", a continuat el să speculeze.

Premierul ungar știe cum scăpăm de război și de efectele sale: cu Trump la Casa Albă și prin eliminarea sancțiunilor la adresa Rusiei

Orban mai susține că rezultatul alegerilor din 2024 din SUA va avea o influență directă asupra conflictului militar.

Premierul ungar a reiterat că Donald Trump, care intenționează să candideze din nou la președinția SUA, dorește o încetarea focului în Ucraina.

Potrivit lui Viktor Orban, eliminarea sancțiunilor legate de război ar fi cel mai rapid mod de a reduce inflația, iar Ungaria va continua să se opună măsurilor care ar cauza "cele mai imediate daune" economiei sale.

"Fără sancțiuni, inflația ar începe să scadă imediat', a opinat el.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close