Antena 3 CNN Externe Rachetele Rusiei au ucis la Kiev o jurnalistă de la Europa Liberă. S-a întâmplat în timpul vizitei Secretarului General ONU. Rusia confirmă atacul

Rachetele Rusiei au ucis la Kiev o jurnalistă de la Europa Liberă. S-a întâmplat în timpul vizitei Secretarului General ONU. Rusia confirmă atacul

O jurnalistă de la Radio Liberty / Radio Free Europe (Europa Liberă), redacția din Ucraina, a fost ucisă în timpul bombardamentului rusesc asupra Kievului.

Rachetele Rusiei au ucis la Kiev o jurnalistă de la Europa Liberă. S-a întâmplat în timpul vizitei Secretarului General ONU. Rusia confirmă atacul
Sursa foto: Facebook / BBC
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   13:35

Radio Liberty a confirmat decesul într-un comunicat citat de BBC.

Jurnalista Vera Girici (foto), în vârstă de 55 de ani, se afla acasă în momentul când o rachetă a lovit blocul în care se afla locuința sa.

"O persoană minunată a murit", a scris pe Facebook Oleksandr Demchenko, coleg cu Girici.

Radio Liberty / Radio Europa Liberă este finanțat de SUA și difuzează știri în zone ale lumii în care presa liberă încă poate fi supusă restricțiilor sau nu i se permite să funcționeze.

Informația privind moartea unui civil la Kiev, în urma bombardamentelor lansate de ruși în timpul vizitei Secretarului General ONU, Antonio Guterres, a fost difuzată inițial de Vitali Kliciko, primarul capitalei ucrainene.

Acesta nu a precizat inițial identitatea victimei.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că un cadavru a fost recuperat după atacul cu rachetă de ieri, deși nu au fost oferite detalii suplimentare despre persoana ucisă la momentul respectiv.

Rusia confirmă că a folosit "muniție de mare precizie" în bombardamentele de la Kiev

Rusia a confirmat că a lansat, joi, mai multe lovituri cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv în zona Kievului.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a armata a folosit "rachete de înaltă precizie" pentru a distruge instalațiile de producție ale unei fabrici militare din capitala ucraineană.

Sursa citată a mai spus că loviturile sale aeriene au lovit zece obiective militare ucrainene și au distrus trei stații electrice din întreaga țară.

BBC menționează că nu a fost posibilă verificarea independentă a acestor afirmații.

Ministerul rus nu a menționat nimic despre rachetele care au lovit un bloc rezidențial din Kiev.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close