Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Zile de foc pentru România în Parlamentul European. Se discută un raport în favoarea admiterii României în spaţiul Schengen

Zile de foc pentru România în Parlamentul European. Se discută un raport în favoarea admiterii României în spaţiul Schengen

Zile de foc pentru România în Parlamentul European. Se discută un raport în favoarea admiterii României în spaţiul Schengen
de S.T.    |    10 Dec 2018   •   08:30

Urmează două zile de foc pentru România în Parlamentul European.

Luni, legislativul de la Bruxelles va discuta rezoluţia de admitere a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, iar marţi, va avea loc votul decisiv.

Documentul, care este unul non-legislativ, a fost adoptat în noiembrie de Comisia pentru Libertăţi Civile din Parlamentul European cu 36 de voturi „pentru” şi doar 4 „împotrivă”.

Rezoluţia cere Consiliului Uniunii Europene să ia o decizie rapidă şi pozitivă asupra aderării ţării noastre, dar şi a Bulgariei, în spaţiul de liberă circulaţie.

Decizia finală trebuie luată în unanimitate de statele Uniunii Europene. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a şi-a exprimat speranţa, miercuri, la Bruxelles, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ceilalţi membri ai Guvernului, că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii, subliniind că „mai sunt eforturi de făcut”.

„Din punct de vedere tehnic, ştim că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile şi cred că acest lucru este un act de dreptate, un act de normalitate, un act prin care România este tratată ca şi celelalte state membre ale UE”, a declarat vineri premierul Viorica Dăncilă, salutând declaraţia preşedintelui CE.

×
Subiecte în articol: Bruxelles Schengen
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close