Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Rovana Plumb, declarații despre magistrala 6 de metrou: Am cerut Metrorex să demareze cât mai repede procedurile ca să ne putem apuca de construcții. Finanțarea e aprobată

Rovana Plumb, declarații despre magistrala 6 de metrou: Am cerut Metrorex să demareze cât mai repede procedurile ca să ne putem apuca de construcții. Finanțarea e aprobată

Rovana Plumb, declarații despre magistrala 6 de metrou: Am cerut Metrorex să demareze cât mai repede procedurile ca să ne putem apuca de construcții. Finanțarea e aprobată
13 Feb 2019   •   17:36

Linia de metrou care face legătura dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni ar trebui să fie gata, teoretic, în 2023. Comisarul european Corina Crețu a aprobat alocarea a peste jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune pentru finalizarea proiectului. 

Creţu a declarat că speră ca autorităţile române să găsească rapid soluţii pentru terminarea magistralei 6, astfel încât să se poată circula cu metroul până la aeroport. 

Totodată, proiectul prevede construcţia a şase staţii de metrou între zona 1 Mai şi zona Băneasa, acolo unde urmează să fie amplasată staţia Tokyo, precum şi achiziţionarea a 12 garnituri de metrou. Lucrările pentru magistrala 6, secţiunea 1 Mai - Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.

Rovana Plumb a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3,

”În primul rând este o mare bucurie pentru că a fost aprobat de către Comisia Europeană acest obiectiv investițional. M6 e o muncă depusă atât de ministerul Fondurilor Europene, de către colegii noștri experți, de către Metrorex și Ministerul Transporturilor, timp de doi ani de zile. Azi am putut ajunge la aprobarea acestui obiect de investiții. 

Am cerut Metrorex să demareze cât mai repede toate procedurile ca să ne putem apuca de construcții, având în vedere că finanțarea e aprobată. Din punct de vedere al experienței de până acum, este posibil ca estimarea până în 2023 e posibilă. E doar o estimare, nu vrem să ne apucăm să promitem. Proiectul tehnic este gata.”, a declarat Rovana Plumb.
 

×
Subiecte în articol: rovana plumb
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close