Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană România mai are de așteptat în privința comisarului european. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen

România mai are de așteptat în privința comisarului european. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen

România mai are de așteptat în privința comisarului european. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    10 Oct 2019   •   19:01

România mai are de așteptat în privința comisarului european. 

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declară că nominalizările pentru Ungaria, România și Franța sunt încă deschise.

„În prezent suntem într-un proces parlamentar democratic și transparent. Am propus 26 de candidați, dintre care 23 au fost acceptați.

Trei candidați nu au obținut sprijin majoritar din motive variate.

Prin urmare, nominalizările pentru Ungaria, România și Franța sunt încă deschise”, a spus ea.

„În această după-amiază m-am întâlnit cu președinții grupurilor PPE, S&D și Renew Europe în Parlamentul European pentru a discuta situația. M-am întâlnit și cu președintele Parlamentului European. Nu trebuie să pierdem din vedere ceea ce este în joc: următorii cinci ani vor fi decisivi pentru Europa într-un mediu global dificil.

Europa trebuie să se ocupe de Brexit, probleme comerciale și conflicte în imediata sa vecinătate.

De asemenea, trebuie să ne confruntăm cu provocări majore, cum ar fi schimbările climatice, digitalizarea și fluxurile migratorii”, a mai declarat Ursula von der Leyen.

Parlamentul European urmează să se pronunţe prin vot în perioada 21-24 octombrie asupra întregii componenţe a Comisiei conduse de Ursula von der Leyen. 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close