Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Rețea europeană a inspecțiilor judiciare, la propunerea celei din România

Rețea europeană a inspecțiilor judiciare, la propunerea celei din România

Rețea europeană a inspecțiilor judiciare, la propunerea celei din România
20 Mar 2018   •   21:06

O reţea europeană a serviciilor de inspecţie judiciară a fost constituită la nivelul Uniunii Europene la propunerea Inspecţiei Judiciare din România. 

Potrivit unui comunicat al IJ, transmis marţi AGERPRES, membrii fondatori ai reţelei au adoptat, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Bruxelles, statutul şi regulamentul acestei structuri, urmând ca, în cel mai scurt timp, ea să dobândească personalitate juridică belgiană. 

"Cooperarea internaţională a constituit o direcţie căreia i s-a acordat o importanţă deosebită în anul 2017, la Conferinţa serviciilor europene de inspecţie judiciară, ce a avut loc la Paris, Inspecţia Judiciară din România propunând înfiinţarea unei reţele europene a serviciilor de inspecţie judiciară, propunere care a fost primită favorabil de toţi participanţii", se precizează în comunicatul IJ. 

Reţeaua europeană a serviciilor de inspecţie judiciară va activa potrivit scopurilor propuse, printre care, în premieră, şi promovarea schimburilor de experienţă între inspecţiile judiciare membre.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close