Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Radu Tudor: Austria se comportă incorect față de România

Radu Tudor: Austria se comportă incorect față de România

Radu Tudor: Austria se comportă incorect față de România
14 Sep 2017   •   20:23

Radu Tudor a comentat, joi, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, reacțiile venite dinspre Austria, care se opune ferm intrării României în zona euro și în spațiul Schengen.

”Cum se împacă afacerile de miliarde pe care le fac aici austriecii, cu retorica politicienilor? (...) N-ar trebui să spunem acolo la Bruxelles că atitudinea lor este incorectă față de noi?” se întreabă Radu Tudor.

Prima reacţia negativă în acest sens a venit din partea Austriei, împotriva acestor propuneri pronunţându-se atât cancelarul social-democrat Christian Kern, cât şi liderul conservator şi totodată ministru de externe Sebastian Kurz. Primul a calificat drept 'necugetată' abordarea lui Juncker, amintind că pentru adoptarea monedei euro trebuie respectate cu stricteţe criteriile de la Maastricht, în timp ce al doilea a subliniat de asemenea că 'zona euro şi spaţiul Schengen sunt deschise tuturor celor care îndeplinesc criteriile', iar dacă 'aceste criterii nu sunt îndeplinite, nimic nu este posibil'.

Un alt opozant al României este și Olanda. Viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusă miercuri de Jean-Claude Juncker în plenul Parlamentului European este cea a unui 'romantic', a declarat premierul olandez Mark Rutte, care a precizat că se opune intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

×
Subiecte în articol: zona euro Schengen Punctul de întâlnire
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close