Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ministrul Fondurilor Europene, atenționare către Klaus Iohannis: Președintele blochează investiții de peste 1,5 miliarde de euro din fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, atenționare către Klaus Iohannis: Președintele blochează investiții de peste 1,5 miliarde de euro din fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, atenționare către Klaus Iohannis: Președintele blochează investiții de peste 1,5 miliarde de euro din fonduri europene
19 Sep 2019   •   12:13

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, susţine că preşedintele Klaus Iohannis "blochează cu bună ştiinţă" proiecte guvernamentale de mediu, finanţate cu fonduri europene, prin refuzul de a numi un nou ministru de resort.

Mînzatu a dat drept exemplu şase proiecte de apă şi apă-uzată în valoare totală de 1.558.685.670 euro, care sunt condiţionate de obţinerea avizului ministrului Mediului.

"Din păcate, prin refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta numirea ministrului Mediului, toate procedurile sunt blocate din cauza lipsei avizului ministrului de resort", a declarat Roxana Mînzatu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Ea a adăugat că, săptămâna aceasta, Guvernul ar fi trebuit să adopte o hotărâre prin care proiectele vizând reţelele de apă şi apă-uzată să poată beneficia de aplicarea ratei forfetare de 6% din veniturile nete, agreată cu Comisia Europeană.

"Această măsură este ultimul pas într-un proces la care s-a lucrat intens în ultimele luni pentru a permite semnarea urgentă a contractelor de finanţare cu operatorii regionali de apă. Orice zi de întârziere afectează implicarea oraşelor în proiecte şi semnarea contractelor de lucrări, iar ulterior pentru transmiterea cât mai rapidă a proiectelor spre aprobare la CE", a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close