Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Maria Grapini, scrisoare în regim de urgență către liderul Parlamentului European, după tragedia Caracal

Maria Grapini, scrisoare în regim de urgență către liderul Parlamentului European, după tragedia Caracal

Maria Grapini, scrisoare în regim de urgență către liderul Parlamentului European, după tragedia Caracal
Sursa foto: foto- captură Antena 3
22 Aug 2019   •   16:04

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a transmis o scrisoare președintelui Parlamentului European, David Sassoli, în care solicită deschiderea unei anchete la nivelul tuturor statelor membre, prin Europol, pentru depistarea și eliminarea rețelelor de trafic de persoane.

„Stimate Domnule Președinte, în calitate de membru al Parlamentului European vă solicit să propuneți Comisiei Europene, în regim de urgență, să deschidă o anchetă la nivelul tuturor statelor membre, prin Europol pentru depistarea rețelelor de trafic de persoane. Recentul caz al Alexandrei și Luizei, două fete din România, a arătat încă o dată că există trafic de persoane între statele membre. Din păcate țara pe care o cunosc cel mai bine a devenit furnizor de copii traficați pentru unele state din vest”, se arată în scrisoarea transmisă de Maria Grapini președintelui Parlamentului European.

Europarlamentarul PSD a mai subliniat că nu va putea nicio țară să rezolve problema traficului de persoane de una singură, fiind nevoie de sprijin la nivelul Uniunii Europene.

„Nu va putea nicio țară singură să rezolve traficul de persoane atât timp cât acesta este transfrontalier. Avem obligația ca Parlamentul European să intervină prin agențiile specializate în depistarea rețelelor și în eliminarea lor. Aștept domnule președinte să-mi comunicați decizia pe care o luați legat de situația extrem de gravă din spațiul Uniunii Europene, legat de criminalitate și traficul de persoane”, a transmis Maria Grapini în scrisoarea destinată președintelui PE.

×
Subiecte în articol: Maria Grapini scrisoare Caracal
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close