Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Dezbatere în Parlamentul European, pe tema statului de drept din România. ”E timpul să încetați cu standardele duble”

Dezbatere în Parlamentul European, pe tema statului de drept din România. ”E timpul să încetați cu standardele duble”

Dezbatere în Parlamentul European, pe tema statului de drept din România. ”E timpul să încetați cu standardele duble”
15 Apr 2019   •   20:16

Dezbatere privind situaţia statului de drept în România, luni seară, în plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg. 

”Două lucruri sunt extrem de importante în opinia mea: este o dezbatere politică și nimic mai mult. Pe de altă parte, vă reamintesc faptul că este ultima sesiune plenară a acestui Parlament, toată lumea este deja în campanie, toată lumea va folosi această ocazie pentru a-și promova interesele din campanie” a explicat Sabina Iosub, trimisul special Antena 3 la Strasbourg, care a precizat că la dezbatere participă doar câteva zeci de persoane.

Situaţia din România este extrem de volatilă şi, dacă această ţară nu răspunde corespunzător, Comisia Europeană va acţiona cu toate mijloacele avute la dispoziţie, a declarat luni comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, în dezbaterea privind statul de drept în România din plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg. 

Reprezentanta CE a spus că executivul comunitar îi solicită României să poarte consultări, să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia şi de cele incluse în raportul elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). 

''Nu este prea târziu ca România să revină pe calea reformelor'', a adăugat Jourova. 

Ea a menţionat că prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, şi premierul Viorica Dăncilă au avut mai multe întâlniri, ca şi experţii CE şi cei români, dar, din păcate, Comisia nu a ajuns la concluzia că ''România este pe calea cea bună''.

Monica Macovei: Au luat tara in mana si da cu ea de pamant. Nu respecta programul de guvernare. Schimbă legile! Soarta a 20 de milioane de oameni stă în cântar cu soarta și salvarea unuia singur. Românii nu sunt un popor inert. Ieșim în țară de 2 ani de zile. Suntem gazați, bătuți, împușcați.

Renate Weber, europarlamentar ALDE: "În urmă cu câteva săptămâni, lideri ai acestui PE au cerut autorităţilor din România să oprească o investigaţie împotriva unui cetăţean român căruia îi fuseseră respectate toate drepturile. (...) E timpul să încetaţi cu standardele duble”.

Maria Grapini: „E un eşec această dezbatere, suntem 20 de persoane aici. Liderii cei mai critici la adresa României lipsesc. Sunt laşi!”

 

×
Subiecte în articol: dezbatere La Ordinea Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close