Antena 3 CNN Externe Un tren nazist plin cu aur şi diamante a fost găsit. Cine a descoperit comoara

Un tren nazist plin cu aur şi diamante a fost găsit. Cine a descoperit comoara

Un tren nazist plin cu aur şi diamante a fost găsit. Cine a descoperit comoara
Sursa foto: Foto: financesonline.com
de S.T.    |    20 Aug 2015   •   21:32

Un tren nazist, în vagoanele căruia se află aproximativ trei sute de tone de aur şi pietre preţioase, a fost descoperit după şapte decenii de la dispariţie.

Cei doi bărbaţi care au găsit comoara refuză în momentul de faţă să dezvăluie locul în care se află trenul blindat.

Potrivit presei din Polonia, cei doi bărbaţi, un polonez şi un german, care ar fi găsit trenul blindat au contactat o firmă de avocatură şi le-au spus reprezentanţilor că vor dezvălui locul exact în care este trenul, doar dacă vor primi 10% din valoarea încărcăturii. Ar fi vorba despre câteva sute de tone de aur şi diamante.

Jurnaliştii de peste hotare spun că garnitura ar fi într-un tunel, în apropierea unui castel din Polonia, situat într-o zonă în care până acum nu s-au făcut escavări. Potrivit localnicilor, trenul ar fi dispărut în apropiere de actualul oraş polonez Wroclaw, în timp ce forţele sovietice se apropiau, în 1945. Există însă voci care susţin că ar fi vorba doar despre un zvon.

În prezent, există o celulă de criză formată din avocaţi, oficiali ai armatei şi poliţiei care analizează toate informaţiile legate de existenţa trenului naziştilor.


×
Subiecte în articol: Polonia tren aur diamante comoara
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close