Antena 3 CNN Externe Un român, printre victimele atacului armat de la Munchen

Un român, printre victimele atacului armat de la Munchen

Un român, printre victimele atacului armat de la Munchen
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iun 2017   •   20:14

Un român se află printre cei trei răniţi în incidentul armat care a avut loc marţi dimineaţă într-o gară regională din apropiere de Munchen, landul german Bavaria, potrivit site-ului publicaţiei germane Die Welt. 

Românul este unul din cei doi bărbaţi - alături de un german - răniţi accidental de atacator. 

Cei doi au suferit răni la braţ şi picior, dar vieţile lor nu sunt în pericol. 

Conform agenţiei France Presse, cetăţeanul român ar fi o femeie. 

Cel de-al treilea rănit este o poliţistă, care se zbate între viaţă şi moarte, a declarat la televiziunea germană Marcus da Gloria Martins, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Munchen. 

Incidentul a avut loc pe peronul staţiei Unterföhring, într-o suburbie din nord-estul oraşului Munchen, după ce poliţia a fost alertată în legătură cu un incident petrecut într-un tren la intrarea în gară. Ulterior, un bărbat a deschis focul atunci când i s-au cerut actele de identitate. Individul a reuşit să smulgă arma unui poliţist, pe care a şi folosit-o în atac, şi a încercat să împingă un agent sub roţile unui tren care tocmai intra în staţie. 

Agresorul, un german de 37 de ani, a fost la rândul lui rănit şi arestat de forţele de ordine. Autorităţile au exclus posibilitatea unui motiv 'politic sau religios' al atacului. Agresorul nu era cunoscut de poliţie decât pentru o condamnare în 2014 pentru deţinerea unei mici cantităţi de marijuana.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: roman ranit munchen atac
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close