Antena 3 CNN Externe Un oficial german acuză Ankara de spionaj ''inacceptabil''

Un oficial german acuză Ankara de spionaj ''inacceptabil''

Un oficial german acuză Ankara de spionaj ''inacceptabil''
Sursa foto: haz.de
28 Mar 2017   •   14:21

Un oficial german a acuzat, astăzi, Turcia că desfășoară un spionaj ''insuportabil și inacceptabil'' în rândul susținătorilor din Germania ai predicatorului Fethullah Gülen, exilat în SUA și acuzat de Ankara că este instigatorul tentativei de lovitură de stat din luna iulie a anului trecut, potrivit AFP.

"În privința comportamentului autorităților turce, trebuie să o spunem foarte clar (...) că este vorba de teama unui complot pe care am putea să o calificăm ca fiind paranoică", a declarat ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius.

El a dezvăluit că Ankara a cerut Berlinului sprijinul să spioneze 300 de persoane și organizații considerate ca fiind apropiate de mișcarea lui Gülen.

Guvernul german a atras atenția la 8 martie că activitățile de spionaj ale Turciei s-au intensificat semnificativ în Germania, unde s-au amplificat tensiunile în rândul comunității turce înaintea referendumului de la 16 aprilie din Turcia cu privire la reforma constituțională în urma căreia s-ar extinde prerogativele președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ankara Germania spionaj
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close