Antena 3 CNN Externe Un adolescent și-a amenințat profesoara cu pistolul. Ce i-a cerut cadrului didactic - VIDEO

Un adolescent și-a amenințat profesoara cu pistolul. Ce i-a cerut cadrului didactic - VIDEO

Un adolescent și-a amenințat profesoara cu pistolul. Ce i-a cerut cadrului didactic - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
22 Oct 2018   •   15:11

Un adolescent francez care şi-a ameninţat profesoara cu o armă de jucărie într-un liceu din suburbia pariziană Créteil (departamentul Val-de-Marne) a fost inculpat duminică seară pentru 'violenţe cu circumstanţe agravante', a indicat parchetul, potrivit AFP.

Într-o înregistrare video, filmată joi şi difuzată pe reţelele sociale, adolescentul stă în picioare într-o sală de clasă şi o ameninţă pe profesoara de biotehnologie cu o armă - ce s-a dovedit ulterior un pistol cu bile -, strigându-i să-l treacă 'prezent' în catalog. 

Înregistrarea a suscitat indignare până la vârful statului francez, ministrul educaţiei şi cel de interne anunţând un 'plan de acţiune ambiţios' împotriva violenţelor asupra educatorilor. Preşedintele Emmanuel Macron le ceruse celor doi miniştri să ia 'toate măsurile' pentru ca acest tip de incidente să nu se repete. 

Elevul, care s-a prezentat la comisariatul de poliţie însoţit de tatăl său, a fost deferit duminică unui judecător pentru minori, care l-a inculpat pentru 'violenţe care au provocat o incapacitate temporară de muncă de şapte zile', a precizat parchetul din Créteil.

Violenţele au fost agravate de folosirea unei arme, de faptul că au vizat un educator şi de desfăşurarea lor într-o instituţie şcolară.

Adolescentul, care va împlini 16 ani luna viitoare, a fost pus în libertate, dar trebuie să respecte toate măsurile provizorii până când va fi prezentat din nou în faţa unui judecător pentru minori. El are interdicţie de a veni în contact cu profesoara, nu mai poate locui în Val-de-Marne, dar trebuie să continue şcolarizarea.

Conform parchetului, a fost lansată urmărirea penală şi pentru fapta celui care a filmat şi difuzat imaginile, însă acesta nu a fost identificat deocamdată. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close