Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană UE trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău în cazul Brexit, susține un important lider european

UE trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău în cazul Brexit, susține un important lider european

UE trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău în cazul Brexit, susține un important lider european
11 Dec 2018   •   17:17

Giuseppe Cont, premierul Italiei, a declarat marţi că Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru ce este mai rău în cazul Brexit, dar şi-a exprimat speranţa că Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar în cadrul unui acord agreat de ambele părţi, informează agenţia Reuters.

"Trebuie să subliniem necesitatea ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană într-o manieră ordonată", a afirmat Conte.

Însă "vom continua să lucrăm cu partenerii noştri europeni să ne pregătim pentru scenariul de nedorit al unei ieşiri fără un acord", a adăugat şeful Guvernului de la Roma.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vizitează mai multe capitale europene în încercarea de a renegocia aspecte ale acordului de Brexit, în special cele privind situaţia frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru evitarea introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close