Antena 3 CNN Externe Topul celor mai periculoase orașe din Italia. Sunt vizitate de mulți români, însă riscul este ridicat

Topul celor mai periculoase orașe din Italia. Sunt vizitate de mulți români, însă riscul este ridicat

Italia este o destinație preferată de un număr mare de turiști, însă un clasament realizat recent arată că multe dintre orașele sale nu sunt deloc sigure.

Topul celor mai periculoase orașe din Italia. Sunt vizitate de mulți români, însă riscul este ridicat
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   15:44

Primul loc în clasamentul celor mai periculoase orașe din Italia este ocupat de Milano, unde jafurile de stradă au atins niveluri care nu au mai fost înregistrate din 2007, fiind raportate, în primele luni ale anului 2023, peste 8.000 de astfel de infracțiuni.

Următorul loc este ocupat de Roma, capitala Italiei înregistrând o creștere a plângerilor cu 5% față de anul 2019.

Locul trei este ocupat de Rimini, care este urmat de Bologna, Florența și Torino.

Referitor la tipologia infracțiunilor, datele clasamentului arată că acestea sunt diverse.

Citește și: Povestea profesoarei din România, stabilită în Israel, al cărei fiu a fost luat la război: "Cel mai important e să-i apărăm pe copii și sufletul lor!"

De exemplu, provincia Barletta-Andria-Trani a înregistrat un număr mare de furturi de mașini, iar orașul La Spezia este cunoscut pentru infracțiunile legate de droguri.

De asemena, provincia Imperia a înregistrat cel mai mare număr de agresiuni sexuale în raport cu populația, ocupând primul loc și pentru infracțiunile de agresiune și contrafacere.

Clasamentul a fost realizat de Viminale și dezvăluie problemele grave de securitate cu care se confruntă diverse orașe italiene, potrivit stiridiaspora.ro.

 

×
Subiecte în articol: orase Italia pericol
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close