Antena 3 CNN Externe Țara din Europa unde tinerii primesc bani de la stat pentru chirii și navetă, iar angajatorii 50% din salariu

Țara din Europa unde tinerii primesc bani de la stat pentru chirii și navetă, iar angajatorii 50% din salariu

Țara din Europa unde tinerii primesc de la stat bani pentru chirii, naveta la locul de muncă și recalificare, în timp ce companiile care îi angajează vor încasa o subvenție reprezentând 50% din salariul brut pe care îl oferă.

Țara din Europa unde tinerii primesc bani de la stat pentru chirii și navetă, iar angajatorii 50% din salariu
Sursa foto: Getty Images I skynesher
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   20:00

Tinerii sub 30 de ani beneficiază de sprijin financiar din partea statului pentru chirie, transportul către locul de muncă și pentru recalificare.

În același timp, companiile care îi angajează primesc o subvenție echivalentă cu 50% din salariul brut oferit acestor tineri.

Guvernul din Ungaria preia pentru o perioadă de patru sau șase luni jumătate din salariul brut al angajaților, iar în cazul în care locul de muncă este situat la o distanță de peste 60 de kilometri de locuința lor, tinerii pot primi până la 186.000 de forinți (2.347 lei) pe an pentru chirie, timp de maximum un an.

Sprijinul pentru costurile de transport poate fi solicitat dacă locul de muncă se află într-un perimetru de 60 de kilometri de locuința lor, iar suma acordată lunar poate varia între 10.000 și 12.000 de forinți (126-151 lei) pentru fiecare 10 kilometri.

De asemenea, sprijinul pentru recalificare poate ajunge până la 150% din salariul minim pe economie.

Scopul acestui program, numit "Garanția pentru Tineret Plus", este de a facilita accesul tinerilor sub 30 de ani, care nu sunt în prezent în sistemul educațional și nici nu lucrează, pe piața muncii și de a le oferi experiență profesională, scrie Hirado.

×
Subiecte în articol: Ungaria bani de la stat tineri
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close