Antena 3 CNN Externe Ţara din Europa care a aplicat o amendă record de 500 milioane de euro pentru cea mai mare platformă de turism: "Suntem dezamăgiţi"

Ţara din Europa care a aplicat o amendă record de 500 milioane de euro pentru cea mai mare platformă de turism: "Suntem dezamăgiţi"

O cunoscută platformă de turism va fi amendată cu suma de 500 de milioane de euro, de o ţară europeană pentru practici anticoncurențiale incorecte.

Ţara din Europa care a aplicat o amendă record de 500 milioane de euro pentru cea mai mare platformă de turism: "Suntem dezamăgiţi"
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   18:37

Se va întâmpla în Spania, acolo unde autoritățile acuză compania de practici anticoncurențiale pentru că nu le-ar permite operatorilor hotelieri să listeze pe propriul website prețuri mai mici decât cele pe care le listează pe platformă. 

Amenda propusă de autorităţile de concurență din Spania se ridică la aproape 500 de milioane de euro. 

De cealaltă parte, reprezentanții companiei au respins acuzațiile și au explicat că nu ar fi în interesul consumatorului ca prețurile de pe platformă să fie mai mari.

Compania a anunțat că decizia finală asupra amenzii va veni în următoarele luni.

"Suntem dezamăgiți de propunere”, a transmis Booking Holdings într-o declaraţie, adăugând că intenţionează să conteste amenda în cazul în care decizia asupra ei devine una finală.

Booking este de facto cea mai mare agenţie de turism din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă. Compania este listată pe bursa americană Nasdaq şi are o capitalizare de peste 136 de miliarde de dolari.

Acţiunea autorităţilor din Spania vine într-un context în care autorităţile de reglementare din mai multe pieţe încearcă să obţină un anumit grad de control asupra industriei de tehnologie, mai ales dacă au dovezi că acestea operează în detrimentul companiilor locale.

Anul trecut, Uniunea Europeană a blocat încercarea Booking de a cumpăra compania rivală Eraveli din Suedia, o companie mai mică, dar care are în portofoliu branduri precum Gotogate sau Mytrip. Trebuie menţionat că decizia Bruxelles-ului s-a ciocnit de cea a autorităţilor din Marea Britanie, care aprobaseră anterior tranzacţia, notează Mediafax. 

Recent, Bruxelles-ul a anunţat o amendă de 500 de milioane de euro pentru Apple, acuzând compania că încalcă legile europene prin modul în care gestionează accesul la serviciile de streaming de muzică.

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close