Antena 3 CNN Externe "Nu mai pot. Mă doboară”. O tânără soldat și-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost hărţuită de şeful ei. I-a trimis 3.500 de mesaje într-o lună

"Nu mai pot. Mă doboară”. O tânără soldat și-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost hărţuită de şeful ei. I-a trimis 3.500 de mesaje într-o lună

O tânără de 19 ani, care lucra în armată, a recurs, din disperare, la gestul necugetat de a-și pune capăt zilelor după ce şeful ar fi hărţuit-o luni la rând.

"Nu mai pot. Mă doboară”. O tânără soldat și-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost hărţuită de şeful ei. I-a trimis 3.500 de mesaje într-o lună
Sursa foto: Getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2023   •   11:11

Gunner Jaysley Beck, în vârstă de 19 ani, a fost găsită moartă într-o cazarmă militară din Larkhill, Marea Britanie, în decembrie 2021. Procurorii au pornit atunci o anchetă privind moartea subită a tinerei, care este încă în desfășurare, scrie BBC.

Gunner Beck s-a înrolat în armată când avea 16 ani și era mândră să fie soldat, însă ajunsese să-și urască meseria, au declarat rudele ei.

Date din anchetă au arătat că șeful tinerei a avut un comportament abuziv. "Este aproape sigur că acest comportament a fost un factor cauzal în moartea ei”, se arată în raport, conform BBC.

Citeşte şi: Italia, în doliu după accidentul cumplit în care un autocar a căzut 15 metri în gol și în care au murit 21 de oameni. MAE: "Nu sunt români printre pasageri"

Se pare că șeful ei își dorea o relație cu ea, însă tânăra avea un iubit și nu a fost interesată de avansurile făcute de acesta.

În octombrie 2021, șeful ei i-a trimis peste 1.000 de mesaje WhatsApp. În luna următoare, numărul acestora a crescut la peste 3.500. Mesajele implicau un comportament de control. El căuta în mod constant să se asigure că ea este singură și a lăsat să se înțeleagă că nu putea suporta gândul că ea ar fi cu altcineva, se precizează în anchetă.

Citeşte şi: O adolescentă de 17 ani a fost găsită moartă în cadă, la Piatra Neamț. Anchetatorii nu au deslușit deocamdată cauza decesului

"Nu mai pot. Mă doboară”

Ancheta armatei în cazul morții lui Gunner Beck detaliază modul în care șeful ei ierarhic era responsabil pentru alocarea sarcinilor și se asigura că lucrează mereu împreună. 

Cu o săptămână înainte de moartea ei, ea a părăsit un hotel în care erau amândoi cazați în interes de serviciu, din cauza comportamentului lui. Și-a sunat tatăl în disperare și a fost preluată de un prieten care a găsit-o „tremurând”, potrivit mărturiilor furnizate în cadrul anchetei.

Într-un mesaj, ea i-a spus șefului ei că se simte prinsă într-o capcană din cauza acțiunilor lui și că familia ei este îngrijorată. Mai mult, înainte să moară, aceasta i-a trimis următorul mesaj: "Nu mai pot. Mă doboară”

Citeşte şi: Ultimele mesaje postate de DJ Lalla în mediul online înainte să moară. "Dacă era iubire ..."

"Era sătulă de comportamentul lui"

Familia fetei susține că țineau în permanență legătura cu ea și că tânăra se plângea adesea de comportamentul abuziv al superiorului său. Vorbind pentru BBC, mama lui Gunner Beck a declarat că fiica ei a fost 'la pământ” după luni de hărțuire.

"Era mereu deprimată. Era sătulă de comportamentul lui”, a declarat mama fetei.

Doamna McCready spune că și-a îndemnat fiica să raporteze comportamentul șefului ei, dar a fost reticentă din cauza modului în care armata a tratat plângerea sa privind o agresiune sexuală comisă de un alt superior al ei cu câteva luni înainte.

Acest lucru s-a întâmplat noaptea târziu într-un bar dintr-un centru de pregătire al armatei. Raportul descrie modul în care Gunner Beck a părăsit barul și s-a ascuns în toaletă.

Citeşte şi: Dansatoare păcălite să se prostitueze într-un club din Constanţa în care aveau acces doar militari şi marinari

Doamna McCready își amintește foarte bine apelul fiicei sale în dimineața următoare, relatând ceea ce se întâmplase: "Ea a spus că și-a pus mâinile între picioarele ei și a încercat să o apuce de gât. Ea a strigat: "Lasă-mă în pace, domnule".

Familia tinerei acuză personalul militar de lipsă de compasiune atunci când ei au vrut să petreacă puțin timp în camera în care ea a locuit, în timp ce îi strângeau lucrurile. Părinții ei susțin că aceștia au încercat, de asemenea, fără succes, să dicteze modul în care ar trebui să fie organizată înmormântarea ei.

×
Subiecte în articol: soldat tanara sinucidere armata
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close