Antena 3 CNN Externe Teroristul care a ucis două persoane și a rănit-o pe a treia, la Bruxelles, a fost împușcat de polițiști

Teroristul care a ucis două persoane și a rănit-o pe a treia, la Bruxelles, a fost împușcat de polițiști

Suspectul pentru atentatul de aseară, de la Bruxelles, a fost împușcat în această dimineață de polițiști.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   09:52

Update 10:07 Bărbatul care a fost împușcat este Abdesalem L., suspectul în atacul terorist de ieri. Autoritățile au confirmat informația.

Bărbatul se află în prezent la terapie intensivă, confirmă ministrul-președinte de la Bruxelles, potrivit rtbf.be.

Știre inițială: Poliția din Bruxelles a împușcat un bărbat care este bănuit că a ucis doi cetățeni suedezi luni seară.

Bărbatul a fost împușcat într-o cafenea din cartierul Schaerbeek, potrivit presei locale. În acest moment, acesta se află pe secția de Terapie Intensivă. 

Procurorii belgieni au confirmat incidentul, dar au explicat că încă nu pot confirma dacă bărbatul este, sau nu, atacatorul.

Citește și: Atacatorul din Bruxelles a transmis un mesaj video pe o rețea socială. Spune că a împușcat oamenii pentru a-i "răzbuna pe musulmani"

Cu toate acestea, ministrul belgian de interne, Annelies Verlinden, a declarat că arma automată găsită asupra persoanei împușcate este aceeași cu cea folosită în atacul de luni. 

Bruxelles rămâne în alertă teroristă după atacul de luni, în care doi cetățeni suedezi au murit. 

Într-o înregistrare video difuzată pe internet, atacatorul și-a revendicat afilierea la Statul Islamic și s-a lăudat că îi va ucide pe necredincioși. În discursul său foarte violent în limba arabă, teroristul spune că a împușcat două persoane pentru „a-i răzbuna pe musulmani și că trăim și murim pentru religia noastră”. Acest lucru a fost relatat de site-ul belgian Sudinfo, care afirmă că pe lângă cei doi morți au fost și răniți.

Victimele atacului din Bruxelles sunt doi suedezi, fani ai naționalei Suediei, care luni seara juca un meci de fotbal cu Belgia.

 

×
Subiecte în articol: Bruxelles atentat
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close