Antena 3 CNN Externe SUA susțin că au transmis serviciilor de securitate ruse un avertisment înainte de atacul armat din Moscova

SUA susțin că au transmis serviciilor de securitate ruse un avertisment înainte de atacul armat din Moscova

Statele Unite ale Americii au transmis autorităţilor ruse mai multe avertismente privind posibilitatea unor atacuri extremiste la concerte şi mari adunări la Moscova.

SUA susțin că au transmis serviciilor de securitate ruse un avertisment înainte de atacul armat din Moscova
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   22:50

Casa Albă a respins ca fiind un "nonsens" acuzaţia Rusiei privind implicarea Ucrainei în atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova, soldat cu peste 140 de morţi şi sute de răniţi, afirmând că este clar că Statul Islamic este "singurul responsabil" de atentat, relatează Reuters.

Statele Unite au transmis serviciilor de securitate ruse un avertisment în scris cu privire la posibilitatea comiterii unui atac extremist la marile adunări la Moscova, de altfel unul dintre multele furnizate în avans, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de securitate naţională, John Kirby.

"Este foarte clar că ISIS (Statul Islamic) este singurul responsabil pentru oribilul atac de săptămâna trecută de la Moscova", a declarat Kirby.

"De fapt, Statele Unite au încercat să ajute la prevenirea acestui atac terorist, iar Kremlinul ştie asta", a subliniat el.

Declaraţiile lui John Kirby au venit la scurt timp după ce Comitetul de Anchetă rus - însărcinat cu principalele dosare penale în Rusia - a declarat că a descoperit dovezi conform cărora cei patru bărbaţi înarmaţi care au comis atacul de vinerea trecută aveau legături cu "naţionalişti ucraineni" şi că au primit bani şi criptomonede din Ucraina.

Kirby a calificat acuzaţiile Moscovei drept un "nonsens şi propagandă"

Statele Unite au transmis autorităţilor ruse mai multe avertismente prealabile privind posibilitatea unor atacuri extremiste la concerte şi mari adunări la Moscova, inclusiv în scris pe 7 martie, la ora 11:15, către serviciile de securitate ale Rusiei, a declarat Kirby.

Ucraina dezminte ferm orice implicare în masacru.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close