Antena 3 CNN Externe Starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea s-a înrăutăţit. Planurile pentru funeralii au fost actualizate. Ce este "Operaţiunea Menai Bridge"

Starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea s-a înrăutăţit. Planurile pentru funeralii au fost actualizate. Ce este "Operaţiunea Menai Bridge"

Starea de sănătate a regelui Charles al III-a s-ar fi înrăutățit, potrivit informațiilor publicate de presa internațională.

de Claudiu Ştefan    |    26 Apr 2024   •   14:36

Oficialii Palatului Buckingham au actualizat documentul de sute de pagini privind planurile funeraliilor regale.

Jurnaliștii străini citează o sursă apropiată regelui, potrivit căreia monarhul britanic luptă cu determinare să învingă boala, deși situația este mai gravă decât se anticipa.

"Sky News citează informații publicate de site-ul american Daily Beast care, la rândul său, citează apropiați ai regelui.

Potrivit acestora, monarhul britanic este cu adevărat bolnav și, deși este hotărât să învingă boala, starea lui de sănătate s-ar fi înrăutățit considerabil.

Surse din Palatul Buckingham confirmă că, într-adevăr, planurile pentru înmormântarea monarhului, denumite 'Operațiunea Menai Bridge', sunt actualizate permanent, în funcție de starea de sănătate a regelui.

Poate părea surprinzător, dar pregătirile pentru funeraliile lui Charles au început încă din septembrie 2022, de când a fost înmormântată mama sa, Regina Elisabeta a II-a.

Funeraliile reginei s-au desfășurat impecabil și au stabilit un standard foarte înalt, care obligă în perspectiva unui eventual deces al lui Charles.

Ceea ce știm oficial despre boala acestuia este că în luna februarie regele fost supus unei operații chirurgicale pentru prostată mărită.

Tot atunci, el a fost diagnosticat cu cancer. Publicului nu i s-a spus, însă, ce tip de cancer este cel de care suferă regele.

Știm că Charles este supus unui tratament împotriva acestei maladii și că, din momentul în care a fost anunțat faptul că suferă de cancer, el s-a retras din viața publică și renunțat la a-și îndeplini angajamentele regale, tocmai pentru a putea duce la sfârșit acest tratament", a relatat Claudiu Ștefan, redactor Externe Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close